Annonce
Lemvig

Jysk skal udvide butik og lager i Lemvig

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix. 
Sengetøjslager ønsker større butik og større lager på sin eksisterende plads - og det vil teknik- og miljøudvalget skabe pladsen til

Lemvig: Forretningen Jysk har ønske om at udvide deres eksisterende butik på den tidligere slagterigrund, og det er et enigt teknik- og miljøudvalg indstillet på at tillade.

Planen er at udvide butiksarealet med 302 kvadratmeter, mens det uopvarmede lager udvides 167 kvadratmeter. Ud mod Østerbrogade ønskes opført en ny, afskærmet affaldsgård, der skal anvendes til pap og andet.

Den nuværende lokalplan for området skaber dog problemer for udvidelsen, og derfor skal der gives to dispensationer. Dels skal der bygges ud over et areal mod parkeringspladsen, der i lokalplanen var friholdt til grønt område .

Annonce
Planerne for at udvide Jysk i Lemvig. Det grønne er nyt butiksareal, hvoraf det skraverede felt i dag er overdækket varegård. Til gengæld skal den eksisterende affaldsgård (skraveret rødt) udvidet og blive til et nyt 125 kvadratmeter lager (rødt). Affaldsgården bliver det lilla felt ud mod Østerbrogade. Illustration: teknik- og miljøudvalgets dagsorden

Sagen har været i nabohøring hos naboer, hvoraf tre har gjort indsigelse. En nabo frygter mere trafik på Østerbrogade, en anden at tilbygningen vil tage udsigten mod fjorden og virke høje og massiv. Den tredie mener, at afstand til skel er for lidt og det derfor vil få betydning for ejendomsværdien.

Et enigt udvalg

Det var dog et enigt udvalg, der var indstillet på at give de nødvendige dispensioner.

- Der eksisterer et andet grønt område over mod Skous tømmerhandel, så det har mindre betydning at inddrage et stykke til en udvidelse. Så er det altid ærgerligt, når man mister udsigten til vand, men det var jo en udsigt naboen først fik, da det gamle slagteri blev væltet, siger udvalgsformand Steffen Damsgaard.

Der ud over har udvalget vægtet, at en større butik ikke skal generere mere trafik, men blot sikre et større udvalg. En opmåling viser desuden, at byggeriet ikke vil nå ud i skel.

- Og da man samtidigt ikke bygger op i den fulde højde, som lokalplanen faktisk giver mulighed for, så har vi valgt at give lov, siger Steffen Damsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce