Annonce
Kultur

Jysk Balletskoledag i Musikteatret

Balletbørn indtager scenen i Musikteatret på lørdag. Pressefoto

Holstebro: Der medvirker cirka 300 børn og unge, når Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro på lørdag eftermiddag afvikler Jysk Balletskoledag i Musikteatret.

De mange dansere kommer fra Ellen Østerbys Balletskoler i Silkeborg og Viborg, Ballet Akademiet i Århus, Esbjerg Kulturskole, Randers Balletskole, Danseakademiet i Århus, Byens Balletskole i Silkeborg, Ringkøbing-Skjern Musikskole, Holstebro Balletakademi, Balletskolens danselinje samt Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro.

Der vises uddrag fra forskellige klassiske balletter, der vises moderne ballet og uddrag fra diverse egenproduktioner, og dette afspejles i musikken, således at der både er blide klassiske toner og nyere rytmisk musik.

Jysk Balletskoledag afvikles hvert andet år, altid i Musikteatret med Det Kongelige Teaters Balletskole som arrangør.

meja/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce