Annonce
Lemvig

Julestemning fra søsiden

Julemanden deler rundhåndet ud af karamellerne, når han ankommer til Lemvig. Arkivfoto: Morten Stricker.
Søndag den 8. december ankommer juleskibet til Lemvig Havn. Med om bord er julemanden og ni nissebørn, og de kører i hestevogn til Kirketorvet, hvor der er dans og musik.
Annonce

Lemvig: De fleste juletraditioner - om nogen overhovedet - skal der ikke ændres på, og det bliver der heller ikke med juleskibets ankomst til Lemvig Havn.

Det er en begivenhed, som Lemvig Handel står bag, og det er søndag den 8. december, at julemanden og ni nissebørn erobrer Lemvig fra søsiden.

Juleskibet ankommer ifølge sejlplanen til Lemvig kl. 11, og skibet har ikke mere end lige lagt til kaj, inden julemanden rundhåndet deler ud af sine mange, medbragte karameller, som der plejer at være rift om.

Der står en hestevogn klar ved kajkanten, og den skal transportere julemanden og nissebørnene op til Kirketorvet. Også på ruten vil der være karamel-byger. Lemvig Amatørorkester deltager også i festlighederne. De bliver ligeledes fragtet i hestevogn til Kirketorvet, og de sørger således for musikledsagelse undervejs.

På torvet tilslutter Tante Andante sig flokken, og det er den finurlige tante og julemanden, der i fællesskab leder dansen rundt om juletræet.

Beredskabet deler godteposter ud til børnene, og igen i år er der pakket 750 af dem. Der er gløgg til de voksne.

- Det plejer jo at være noget af et tilløbsstykke med omkring 2000 deltagere, og det bliver det forhåbentlig igen i år. Der er mange børnefamilier, der kommer hjem for at se julemanden ankomme, og det er typisk et arrangement, hvor mange mødes og får en god snak. Det er nærmest som et levende postkort. Det er et arrangement, der sagtens kan samle tre generationer i familien, siger Lemvig Kommunes handels- og eventchef, Mai Lindgaard.

Der er ikke kun dans om juletræet. Der er også danseopvisning ved LGF's "Kom og Dans".

Søndag den 8. december er der åbent i byens butikker til kl. 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Flag for Benny og første skoledag

Annonce