Annonce
Lemvig

Julestemning fra søsiden

Julemanden deler rundhåndet ud af karamellerne, når han ankommer til Lemvig. Arkivfoto: Morten Stricker.
Søndag den 8. december ankommer juleskibet til Lemvig Havn. Med om bord er julemanden og ni nissebørn, og de kører i hestevogn til Kirketorvet, hvor der er dans og musik.

Lemvig: De fleste juletraditioner - om nogen overhovedet - skal der ikke ændres på, og det bliver der heller ikke med juleskibets ankomst til Lemvig Havn.

Det er en begivenhed, som Lemvig Handel står bag, og det er søndag den 8. december, at julemanden og ni nissebørn erobrer Lemvig fra søsiden.

Juleskibet ankommer ifølge sejlplanen til Lemvig kl. 11, og skibet har ikke mere end lige lagt til kaj, inden julemanden rundhåndet deler ud af sine mange, medbragte karameller, som der plejer at være rift om.

Der står en hestevogn klar ved kajkanten, og den skal transportere julemanden og nissebørnene op til Kirketorvet. Også på ruten vil der være karamel-byger. Lemvig Amatørorkester deltager også i festlighederne. De bliver ligeledes fragtet i hestevogn til Kirketorvet, og de sørger således for musikledsagelse undervejs.

På torvet tilslutter Tante Andante sig flokken, og det er den finurlige tante og julemanden, der i fællesskab leder dansen rundt om juletræet.

Beredskabet deler godteposter ud til børnene, og igen i år er der pakket 750 af dem. Der er gløgg til de voksne.

- Det plejer jo at være noget af et tilløbsstykke med omkring 2000 deltagere, og det bliver det forhåbentlig igen i år. Der er mange børnefamilier, der kommer hjem for at se julemanden ankomme, og det er typisk et arrangement, hvor mange mødes og får en god snak. Det er nærmest som et levende postkort. Det er et arrangement, der sagtens kan samle tre generationer i familien, siger Lemvig Kommunes handels- og eventchef, Mai Lindgaard.

Der er ikke kun dans om juletræet. Der er også danseopvisning ved LGF's "Kom og Dans".

Søndag den 8. december er der åbent i byens butikker til kl. 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fra bølgedal til guldskvulp

Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Annonce