Annonce
Lemvig

Julestemning fra søsiden

Julemanden deler rundhåndet ud af karamellerne, når han ankommer til Lemvig. Arkivfoto: Morten Stricker.
Søndag den 8. december ankommer juleskibet til Lemvig Havn. Med om bord er julemanden og ni nissebørn, og de kører i hestevogn til Kirketorvet, hvor der er dans og musik.

Lemvig: De fleste juletraditioner - om nogen overhovedet - skal der ikke ændres på, og det bliver der heller ikke med juleskibets ankomst til Lemvig Havn.

Det er en begivenhed, som Lemvig Handel står bag, og det er søndag den 8. december, at julemanden og ni nissebørn erobrer Lemvig fra søsiden.

Juleskibet ankommer ifølge sejlplanen til Lemvig kl. 11, og skibet har ikke mere end lige lagt til kaj, inden julemanden rundhåndet deler ud af sine mange, medbragte karameller, som der plejer at være rift om.

Der står en hestevogn klar ved kajkanten, og den skal transportere julemanden og nissebørnene op til Kirketorvet. Også på ruten vil der være karamel-byger. Lemvig Amatørorkester deltager også i festlighederne. De bliver ligeledes fragtet i hestevogn til Kirketorvet, og de sørger således for musikledsagelse undervejs.

På torvet tilslutter Tante Andante sig flokken, og det er den finurlige tante og julemanden, der i fællesskab leder dansen rundt om juletræet.

Beredskabet deler godteposter ud til børnene, og igen i år er der pakket 750 af dem. Der er gløgg til de voksne.

- Det plejer jo at være noget af et tilløbsstykke med omkring 2000 deltagere, og det bliver det forhåbentlig igen i år. Der er mange børnefamilier, der kommer hjem for at se julemanden ankomme, og det er typisk et arrangement, hvor mange mødes og får en god snak. Det er nærmest som et levende postkort. Det er et arrangement, der sagtens kan samle tre generationer i familien, siger Lemvig Kommunes handels- og eventchef, Mai Lindgaard.

Der er ikke kun dans om juletræet. Der er også danseopvisning ved LGF's "Kom og Dans".

Søndag den 8. december er der åbent i byens butikker til kl. 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce