Annonce
Kultur

Julemesse er tilbage på sporet

Et af de nye tiltag på Julemessen i Midtpunktet var en skills-konkurrence, som Tømrerfirmaet Kaj Borgholm fra Hvidbjerg vandt. Foto: Johan Gadegaard
Omkring 1700 gæster - over 400 flere end sidste år - lagde i weekenden vejen forbi Midtpunktet på Thyholm, og det er både arrangører og udstillere godt tilfredse med

Hvidbjerg: Flere års tilbagegang i besøgstallet havde i år fået arbejdsgruppen bag Julemessen i Midtpunktet på Thyholm til at ændre lidt på konceptet med tiltag, der skulle gøre messen mere attraktiv for både gæster og udstillere. Og de nye tiltag med blandt andet flere underholdende indslag faldt i publikums smag.

- Vi havde en rigtig god weekend, konkluderede centerleder Kristian Hedegaard i en kort version af forløbet.

Besøgstallet viste, at der i år kom over 1700 gæster til Julemessen, og det er en fremgang på over 400 gæster i forhold til sidste år.

- Lørdag kom der 750 besøgende, og det var nok især besøget af Rosa fra Rouladegade, der var det store trækplaster for børnefamilierne. Og hun gav da også et flot show, mente Kristian Hedegaard.

Gæsterne kom ikke kun fra Hvidbjerg, men også fra Struer-kanten og fra det meste af Sydthy.

En anden nyskabelse var en skills-konkurrence mellem tre lokale tømrervirksomheder, der fik materialer stillet til rådighed af et byggemarked og derefter havde frie hænder til at fremstille et produkt, som publikum så kunne stemme på for at finde en vinder.

- Det blev Tømrerfirmaet Kaj Borgholm, der vandt denne konkurrence. Produktet var en stjernestol med tilhørende bord, der naturligvis var inspireret af juletiden. Det var et fint indslag, der lørdag gav stor opmærksomhed og liv på messen, mens mange gæster deltog i søndagens afstemning, sagde Kristian Hedegaard.

Annonce

De udstillere, jeg nåede at tale med i løbet af søndag, var godt tilfredse med messens forløb. Udover et flot besøgstal kunne mange af udstillerne også glæde sig over et godt salg.

Kristian Hedegaard, centerleder, Midtpunktet Thyholm

Et godt salg

Udstillerne på Julemessen havde lagt stor iver og arbejde i at lave ekstra flotte stande, så udstillingen også på dette punkt havde hævet niveauet.

- De udstillere, jeg nåede at tale med i løbet af søndag, var godt tilfredse med messens forløb. Udover et flot besøgstal kunne mange udstillerne også glæde sig over et godt salg, fortalte Kristian Hedegaard.

Det er Thyholm Handelsstandsforening, der i samarbejde med Midtpunktet står bag Julemessen, og årets fremgang betyder, at der bliver lidt flere midler at gøre godt med til næste års Julemesse og til andre aktiviteter i løbet af året.

- Nu skal vi evaluere hele forløbet, men umiddelbart tyder det på, at vi fortsætter i samme stil om et års tid. Det var i alt fald glædeligt at se, at de nye tiltag blev en succes. Det var alle anstrengelser værd, sagde Kristian Hedegaard.

Rosa fra Rouladegade var det store trækplaster om lørdagen, hvor 750 gæster besøgte Julemessen. Foto: Johan Gadegaard
Med over 1700 besøgende i alle aldre blev flere års nedgang vendt på dette års Julemesse. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce