Annonce
Struer

Julefrokosten aflyst - men julemanden får travlt

Torben Villadsen forlader Actona. Foto: Johan Gadegaard
På Actona bliver der fuld blus på julehyggen med en række overraskelser til medarbejderne i løbet af december.

Nordvestjylland: Den store julefrokost med kollegerne er aflyst.

Men i stedet er der en klar tendens til, at de danske virksomheder skruer op for julegaverne.

En af landets største leverandører af gavepakker til virksomhederne er Gavefabrikken.

Annonce

- Vi sidder nok på cirka 40 procent af markedet, vurderer virksomhedens stifter og ejer, Nikolai Kiim.

Omsætning ligger på cirka en kvart milliard, og i år kan Gavefabrikken nu konstatere, at virksomhederne generelt har øget budgetterne til julegaver med cirka ti procent.

- Det giver rigtig god mening, mener Thomas Flindt, som arbejder med arbejdsglæde og motivation på både kommunale og statslige arbejdspladser og på mange af landets største virksomheder.

- For det første vil det være en anerkendelse af medarbejdernes indsats, og når julefrokosten er aflyst, vil der jo også være råd til en lidt større julegave, siger han.

Sådan er de generelle tendenser, og spørgsmålet er nu, hvordan det forholder sig på de nordvestjyske virksomheder, som eksempelvis Actona i Holstebro, B&O i Struer og Egholm A/S i Lemvig.

Overraskelser i vente

Som langt de fleste undlader Torben Villadsen, som er direktør i Actona, at samle de cirka 320 medarbejdere fra virksomhedens hovedsæde i Tvis til den årlige julefrokost i 2020.

- Vi holder ikke julefrokost i traditionel forstand, fortæller han.

- Men vi giver julegaver til medarbejderne, som vi plejer, forsikrer han og afslører, at medarbejderne så også vil blive kompenseret for den manglende julefrokost.

- Vi har planlagt en række overraskelser, og jeg kan selvfølgelig ikke komme nærmere ind på, hvad det bliver. Juletiden er jo også hemmelighedernes tid, og så ville det da være helt forkert at give medarbejderne mulighed for at læse om de forskellige arrangementer, vi planlægger, i avisen, konstaterer han.

Annonce

Intet afgjort på B&O

Lidt anderledes forholder det sig på B&O i Struer.

Her er det flere år siden, at julegavebudgettet blev beskåret til et rundt nul.

- Vi giver ikke gaver til jul, men vi plejer da at samles i de enkelte afdelinger for at markere julen og gøre det lidt hyggeligt, fortæller Jens Gamborg, som er virksomhedens Head of Group Communications & CSR.

- Det vil vi selvfølgelig forsøge, så godt vi kan og måske også gøre lidt ekstra ud af det i år. Vi har ikke taget stilling til det, fortæller han.

Så måske bliver der skruet op for julehyggen. Men intet er altså endnu afgjort.

Annonce

Trænger hårdt til en fest

Hos maskinproducenten Egholm A/S i Lemvig har direktøren, Jens Christian Egholm, også aflyst årets julefrokost.

- Vi havde bestilt plads nede på Isværket og jeg var ked af at måtte ringe og aflyse. Både for medarbejdernes skyld, og så gik Isværket jo også glip af en omsætning som alle os andre. Corona-krisen har ramt os noget hårdere, end jeg havde regnet med, fortæller Jens Christian Egholm.

Omsætningen har taget et lidt dybere dyk, end han forventede med både kommuner og de større entreprenørselskaber som kernekunder i virksomheden, og det samme gælder så også for indtjeningen.


Vi trænger til at være sammen. Vi trænger til, at der skal ske noget,

Jens Christian Egholm, Egholm A/S, Lemvig


- Vi har været nødt til at tage afsked med nogle få medarbejdere. Nu er vi så 95, og så synes vi ikke, det ville være passende at skrue op for julegaverne, til dem, vi heldigvis kunne beholde, forklarer han med et håb om bedre tider i 2021.

- Vi trænger til at være sammen. Vi trænger til, at der skal ske noget, konstaterer Jens Christian Egholm.

Så samtidig med, at han aflyste årets julefrokost på Isværket, blev der reserveret tid til julefrokosten i 2021.

Men større julegaver er der altså ikke udsigt til.

- Desværre. Men og i stedet for den aflyste julefrokost, letter det hele forhåbentlig så meget, at vi som erstatning for julefrokosten i år kan holde en stor sommerfest, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Annonce