Annonce
Sport

Julebrev fra Helena Rosendahl Bach: Selv når jeg holder ferie, ender jeg altid med at plaske rundt i poolen

Det er heldigt at Helena Rosendahl Bach er særdeles skarp i vandet, for boldspil var hun aldrig blevet til noget indenfor. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Over jul og nytår fortæller en stribe nordvestjyske sportsudøvere om sig selv og deres sport ved at færdiggøre ni sætninger, avisen har givet dem. I dag er turen kommet til landsholdssvømmeren Helena Rosendahl Bach.
Annonce

Jeg endte med at dyrke min sport fordi… mine forældre syntes, at mine søskende og jeg skulle lære at svømme. Det gjorde det for eksempel nemmere at være på ferie. Da jeg så fandt ud af, at jeg var god til at svømme, blev jeg bidt af det og fortsatte.

Det største øjeblik i min karriere var… da jeg sidste år blev nummer 5 til EM i 200 meter butterfly. Det var et rigtig stort skridt for mig, som viser, at jeg er er kommet tættere på verdenseliten. Jeg håber på mange flere af disse oplevelser i fremtiden.

Lavpunktet var til gengæld… da Danmark lukkede ned og alle sommerens stævner blev aflyst.

Den vigtigste person i forhold til den sportskvinde jeg er i dag, er… min træner, da han hjælper mig til hele tiden at blive endnu bedre og opnå de mål, jeg har sat mig.

Min dummeste skade fik jeg, da… jeg brækkede kravebenet ved at hoppe i et sjippetov i 3. klasse.

Jeg har allermest lyst til at pjække fra træning når… jeg er syg. Ellers tager jeg altid til træning.

Når jeg skal have en pause fra sporten, elsker jeg at… tage på ferie, men det varer ikke længe, før jeg plasker lidt rundt i poolen igen.

Jeg er selvfølgelig skidego’ til min egen sport, til gengæld er jeg elendig til… alt hvad der har med en bold at gøre. Det kan jeg slet ikke finde ud af.

Mit største ønske for 2021 er… at kvalificere mig til OL i Tokyo 2021.

Blå bog

Navn: Helena Rosendahl Bach.

Født: 12. juni 2000 i Holstebro.

Bor i dag: Holstebro.

Beskæftigelse: Elitesvømmer samt elev i 4.g på Holstebro Handelsgymnasium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce