Annonce
Holstebro

Jul i november er ikke et øjeblik for tidligt

Kapløbet om at få den største bid af julehandlen intensiveres. Sidste år udvidede Holstebro Handelsstandsforening julebelysningen, og i år tændes lyset allerede 1. november. Og det er nødvendigt, hvis byens butikker ikke vil risikere at komme for sent, siger detailhandelsekspert. Foto: Morten Stricker
Butikkerne i Holstebro sætter strøm til julebelysningen allerede 1. november i år. Alt for tidligt, mener mange kunder. Detailhandelsekspert siger det modsatte - det er næsten for sent.

Holstebro: Det er ikke én dag for tidligt, når butikkerne i Holstebro tænder julebelysningen allerede 1. november i år, én måned før de plejer.

Det siger detailhandelsekspert Bruno Christensen:

- Nej, i Aarhus ser vi allerede juledekorationer og pyntede træer, så sammenlignet med andre byer så befinder Holstebro sig i den sidste tredjedel, siger Bruno Christensen.

Mange af kunderne ser dog anderledes på den tidlige julebelysning. Vi når at blive trætte af julen, og i øvrigt er det klimauvenligt og helt ude at trit med den vej, alle andre går, guidet af Greta Thunberg, lyder mange af kommentarerne på de sociale medier.

Risikerer butikkerne ikke at skræmme deres kunder væk med alt juleriet?

- Jo, men hvor skal de gå hen. For de gør det samme alle mulige andre steder. Det her er detailhandlens behov. De er bange for at komme for sent. Det er den del af året, hvor omsætningen skal reddes hjem. Sidste kvartal er den allervigtigste. Men det er ikke kundernes ønske. De synes, det er alt for tidligt at tænke på jul nu. De er lige kommet ud af sommeren og skal ind i efteråret, og så er det allerede jul ude i butikkerne, siger detailhandelsekspert Bruno Christensen.

Ulla Trap, næstformand for Holstebro Handelsstandsforening, har også har fulgt den følelsesladede debat på Facebook.

- Men jeg tænker ikke, at vi skal passe på med at sætte lyset op for tidligt. Det er typisk de negative kommentarer, der kommer flest af, og jeg kan bestemt ikke forestille mig, at folk ikke tager godt imod det. Jeg synes også, at vi har så flot en julebelysning, at det næsen ville være synd, at vi har en mørk måned i november og ikke udnytter det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

112

Bilen endte med bunden i vejret

Annonce