Annonce
Holstebro

Jul i november er ikke et øjeblik for tidligt

Kapløbet om at få den største bid af julehandlen intensiveres. Sidste år udvidede Holstebro Handelsstandsforening julebelysningen, og i år tændes lyset allerede 1. november. Og det er nødvendigt, hvis byens butikker ikke vil risikere at komme for sent, siger detailhandelsekspert. Foto: Morten Stricker
Butikkerne i Holstebro sætter strøm til julebelysningen allerede 1. november i år. Alt for tidligt, mener mange kunder. Detailhandelsekspert siger det modsatte - det er næsten for sent.

Holstebro: Det er ikke én dag for tidligt, når butikkerne i Holstebro tænder julebelysningen allerede 1. november i år, én måned før de plejer.

Det siger detailhandelsekspert Bruno Christensen:

- Nej, i Aarhus ser vi allerede juledekorationer og pyntede træer, så sammenlignet med andre byer så befinder Holstebro sig i den sidste tredjedel, siger Bruno Christensen.

Mange af kunderne ser dog anderledes på den tidlige julebelysning. Vi når at blive trætte af julen, og i øvrigt er det klimauvenligt og helt ude at trit med den vej, alle andre går, guidet af Greta Thunberg, lyder mange af kommentarerne på de sociale medier.

Risikerer butikkerne ikke at skræmme deres kunder væk med alt juleriet?

- Jo, men hvor skal de gå hen. For de gør det samme alle mulige andre steder. Det her er detailhandlens behov. De er bange for at komme for sent. Det er den del af året, hvor omsætningen skal reddes hjem. Sidste kvartal er den allervigtigste. Men det er ikke kundernes ønske. De synes, det er alt for tidligt at tænke på jul nu. De er lige kommet ud af sommeren og skal ind i efteråret, og så er det allerede jul ude i butikkerne, siger detailhandelsekspert Bruno Christensen.

Ulla Trap, næstformand for Holstebro Handelsstandsforening, har også har fulgt den følelsesladede debat på Facebook.

- Men jeg tænker ikke, at vi skal passe på med at sætte lyset op for tidligt. Det er typisk de negative kommentarer, der kommer flest af, og jeg kan bestemt ikke forestille mig, at folk ikke tager godt imod det. Jeg synes også, at vi har så flot en julebelysning, at det næsen ville være synd, at vi har en mørk måned i november og ikke udnytter det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce