Annonce
Holstebro

Jul i november er ikke et øjeblik for tidligt

Kapløbet om at få den største bid af julehandlen intensiveres. Sidste år udvidede Holstebro Handelsstandsforening julebelysningen, og i år tændes lyset allerede 1. november. Og det er nødvendigt, hvis byens butikker ikke vil risikere at komme for sent, siger detailhandelsekspert. Foto: Morten Stricker
Butikkerne i Holstebro sætter strøm til julebelysningen allerede 1. november i år. Alt for tidligt, mener mange kunder. Detailhandelsekspert siger det modsatte - det er næsten for sent.
Annonce

Holstebro: Det er ikke én dag for tidligt, når butikkerne i Holstebro tænder julebelysningen allerede 1. november i år, én måned før de plejer.

Det siger detailhandelsekspert Bruno Christensen:

- Nej, i Aarhus ser vi allerede juledekorationer og pyntede træer, så sammenlignet med andre byer så befinder Holstebro sig i den sidste tredjedel, siger Bruno Christensen.

Mange af kunderne ser dog anderledes på den tidlige julebelysning. Vi når at blive trætte af julen, og i øvrigt er det klimauvenligt og helt ude at trit med den vej, alle andre går, guidet af Greta Thunberg, lyder mange af kommentarerne på de sociale medier.

Risikerer butikkerne ikke at skræmme deres kunder væk med alt juleriet?

- Jo, men hvor skal de gå hen. For de gør det samme alle mulige andre steder. Det her er detailhandlens behov. De er bange for at komme for sent. Det er den del af året, hvor omsætningen skal reddes hjem. Sidste kvartal er den allervigtigste. Men det er ikke kundernes ønske. De synes, det er alt for tidligt at tænke på jul nu. De er lige kommet ud af sommeren og skal ind i efteråret, og så er det allerede jul ude i butikkerne, siger detailhandelsekspert Bruno Christensen.

Ulla Trap, næstformand for Holstebro Handelsstandsforening, har også har fulgt den følelsesladede debat på Facebook.

- Men jeg tænker ikke, at vi skal passe på med at sætte lyset op for tidligt. Det er typisk de negative kommentarer, der kommer flest af, og jeg kan bestemt ikke forestille mig, at folk ikke tager godt imod det. Jeg synes også, at vi har så flot en julebelysning, at det næsen ville være synd, at vi har en mørk måned i november og ikke udnytter det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Møde skal afgøre Lokalhistorisk Arkivs fremtid: Enten overtager de frivillige - ellers kommer Rigsarkivets makulator

Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce