Annonce
Kultur

Arrangør i ekstase: Vi byder måske på gratis øl igen næste år

- Hovednavnet Christian Juncker (billedet) leverede varen med en skøn koncert, men generelt synes vi, at alle bands og solister gjorde det fremragende. Fru Hansens Bolsjeri fra Aarhus, som nok overraskede mange, er klar igen næste år, siger arrangør Michael R. Sørensen. Foto: Morten Stricker
Udkantsrock havde forberedt sig på et år med hård konkurrence, men nåede alligevel over 1000 deltagere.

Holstebro: Seks år med musik. Seks år uden regnvejr. Seks år med flere og flere publikummer.

Det er, som om solen skinner særligt venligt på gratis festivalen Udkantsrock, eller måske har arrangør Michael R. Sørensen bare fundet et smørhul i skoven i Sir-Lyngbjerg.

- En fantastisk dag med kongevejr igen. Sjette udgave uden regn nu, men vi kan nok ikke blive ved med at undgå det fremover. Vi er helt vild glade for al den positive feedback, vi fik i lørdags. Det bedste var, at seks personer, som havde billetter til koncert andetsteds i byen, valgte at blive her i stedet, siger Michael R. Sørensen.

Udkantsrock havde forberedt sig på en barsk udgave i konkurrence med Open Air-koncerter, madfestival og andet. Alligevel lykkedes det igen at nå over 1000 besøgende - og dermed en ny besøgsrekord.

- Vi udleverede 1024 armbånd, og da vi ikke når rundt til alle, vil jeg skyde på, at der var +1100 mennesker i løbet af dagen. Den ene bus til Sir-Lyngbjerg var i øvrigt propfyldt, så det kan være, vi skal forsøge med flere ture næste år, siger arrangøren, der som trækplaster tilbød gratis øl i nogle timer:

- Vi bliver ikke rige af at udlevere 500 liter gratis øl, men det var det hele værd, og jeg tror måske, vi byder på gratis øl igen næste år, for selv om "vi kan ikke gå på vandet, der hvor vi kommer fra”, som Allan Olsen synger, så er det lige nu meget tæt på.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce