Erhverv

Jubilerende butik med blomstrende sortiment

Dorthe Brændgaard Holm kan fejre 10 års fødselsdag med sin butik, der nu hedder Butik Blomsten & Bolig. Foto: Allan Damgaard
Butik Blomsten i Hvidbjerg fejrer i morgen sin 10 års fødselsdag og har benyttet anledningen til at tilføje et "bolig" i butiksnavnet. Sortimentet er nemlig vokset betragteligt, siden Dorthe Brændgaard Holm åbnede sin butik tilbage i 2009.

Hvidbjerg: I morgen, fredag den 22. marts, bliver en festdag hos Butik Blomsten i Hvidbjerg eller hos Butik Blomsten & Bolig, som butikken nu hedder.

Butikken fejrer sin 10 års fødselsdag med kaffe og kage på menuen til kunderne, og den runde fødselsdag var samtidig anledningen til at få tilføjet et "bolig" i butiksnavnet.

- De lokale kunder ved selvfølgelig godt, at vi gennem årene har udvidet sortimentet betragteligt og i dag sælger meget andet end blomster. Men vi vil også gerne signalere over for omverdenen generelt, at vi er meget mere end en blomsterbutik, siger indehaver Dorthe Brændgaard Holm om baggrunden for udvidelsen af butiksnavnet.

Det var således tilbage i 2009, at hun åbnede Butik Blomsten - i øvrigt et par måneder efter at hendes datter, Kristina Holm Jensby, åbnede Salon Woman i Hvidbjerg. Så både mor og datter har således kunnet fejre 10 års butiksjubilæum her i begyndelsen af året.

Dorthe Holm havde egentlig ikke forestillet sig, at hun skal være selvstændig. Hun er uddannet kommis hos købmanden i Hvidbjerg, og efter at have arbejdet som pædagogmedhjælper i Hvidbjerg i en årrække blev hun ansat hos Butik Rosenrød i Struer.

- Jeg har altid interesseret mig for blomsterbinding, og det arbejdede jeg allerede lidt med i min tid hos købmanden, siger Dorthe Holm.

Da den daværende blomsterbutik i Hvidbjerg lukkede, lød opfordringen fra flere sider til Dorthe Holm: Det er lige noget for dig at åbne din egen blomsterbutik.

Det er vigtigt, at vi følger med. Jeg tror ikke, vi havde overlevet, hvis vi udelukkende havde satset på blomster.

Dorthe Brændgaard Holm, indehaver af Butik Blomsten & Bolig

Ideel bygning

- Først tænkte jeg: Nej det er ikke mig. Men efter tre uger havde jeg truffet beslutningen: Jeg ville åbne en blomsterbutik. Det gjorde jeg så i den gamle slagterforretning her i Hvidbjerg. Men den var blot på cirka 25 kvadratmeter, så pladsen blev hurtig alt for trang. Efter et år købte jeg den bygning her i Frederiksgade, hvor vi har været siden, siger Dorthe Holm.

Det er en ideel bygning til formålet. Der har dels været plads til at udvide et par gange, og der er dels god plads ude foran butikken, så de mange blomster og planter kan bliver præsenteret på en ordentlig måde.

Dorthe Holm har tre ansatte: Jeanette Kirkeby Nielsen, Bodil Damsgaard og Joan Hargaard. Førstnævnte har været med siden begyndelsen og har således 10 års jubilæum.

- Jeg har arbejdet sammen med Jeanette i Butik Rosenrød, hvor hun er udlært. I begyndelsen troede jeg, at jeg kunne nøjes med at være her om eftermiddagen, og så ellers hjælpe til på vores landbrug på Jegindø. Men der var travlt i butikken lige fra begyndelsen, så i alle årene har jeg arbejdet langt mere end fuldtid i butikken. Men sådan er det at være selvstændig, siger Dorthe Holm.

I øvrigt drives familiens svinegård af far og søn, Henrik og Kim Holm.

De nyeste tendenser

Foruden blomster og planter sælges der gaveartikler, boligartikler, livsstilsprodukter og delikatesse som chokolade, kaffe, vin og øl. Ofte med lokale leverandører - f.eks. er vinen fra Hargaard Vinimport på Thyholm og øllene fra Nr. Nissum Håndbryg.

- Vi er med på de nyeste tendenser, og det er bestemt noget, der også er kunder til her i Hvidbjerg. Vi skal have de varer, der er populære via f.eks. tv-programmer og livsstilsmagasiner. Det er vigtigt, at vi følger med. Jeg tror ikke, vi havde overlevet, hvis vi udelukkende havde satset på blomster, siger Dorthe Holm.

Og så kan man i øvrigt også købe varer, selv om butikken er lukket. De blomster og planter, der står uden for butikken, bliver stående døgnet rundt. Så kan man kigge forbi, betjene sig selv og betale med MobilePay.

- Det fungerer fint. Folk er ærlige. Vi oplever ingen problemer. Hvis der er nogen, der ikke har MobilePay, så kommer de ind i butikken den følgende dag og betaler. Vi synes, det er en god service over for vores kunder, siger Dorthe Holm.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

Struer For abonnenter

Der stod danger på GPS'en: - Der var en reel risiko for at blive slået ihjel, hvis man røg ud over

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Annonce