Annonce
Struer

Jubilæumsudstilling i Hjerm Kunstgalleri

Det er spændende værker, som præsenteres af Annette Torrild på Hjerm Kunstgalleri. Kunstneren er til stede ved ferniseringen på lørdag. Pressefoto

Det er lykkedes det lokale kunstgalleri at få en særudstilling med den kendte billedkunstner Annette Torrild, som holder fernisering lørdag.

HJERM: Kunstneren Annette Torrild er netop fyldt 50 år. Samtidig er det 20 år siden, at hun blev professionel billedkunstner, og det slår hun nu sammen med en jubilæumsudstilling, som hun har valgt at Hjerm Kunstgalleri skulle lægge rammerne til.

Det er galleriets indehaver, Karen Trelborg, både glad for og stolt over:

- Det er et scoop for os, at Annette har valgt netop vores galleri til sin jubilæumsudstilling. Vi har haft hende som én af vores faste kunstnere i nogle år, for hendes billedkunst passer simpelthen som fod i hose ind hos os med hendes stærke farver og hendes glade og positive indstilling til livet, hvilket i høj grad afspejles i hendes billeder, fortæller Karen Trelborg.

Annette Torrild har lavet en lang række udsmykningsopgaver for virksomheder, skoler, kommuner med flere, og hendes liste over udstillinger overalt i Danmark og i andre lande i Europa er lang.

Annonce

Gode sanseoplevelser

Maleriet har altid været en del af Annette Torrilds liv. Hun har uddannet sig løbende på kurser ved andre kunstnere og har også været omkring Århus Kunstakademi.

Desuden har hun igennem årene udviklet sin kunst ved sparring og gensidig inspiration med andre kunstnere. Og altid har hun søgt nye veje og muligheder i et koncentreret arbejde med sine billeder, hvis abstrakte farveunivers spreder godt humør hos beskuerne.

Jubilæumsudstillingen "skydes" i gang med en fernisering i Hjerm Kunstgalleri lørdag den 14. oktober kl. 13.

- På trods af en hektisk og travl hverdag er det er lykkes os at få Annette til Hjerm til ferniseringen af hendes jubilæumsudstilling. Her vil hun fortælle vores gæster om sin kunst og tankerne og teknikkerne bag den, siger Karen Trelborg.

Ud over Annette Torrilds billeder vil gæsterne i galleriet også se værker af bl.a. Henrik Busk Andersen, Jens Chr. Vestergaard, Rigmor Yde, Quang, Ove Ødegaard, Claus Brøndum Sørensen, Sonja Kudsk, Casper Eliasen og Misja Kristoffer Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Nu er Pernille på rette vej

Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce