Annonce
Struer

Jubilæumsudstilling i Hjerm Kunstgalleri

Det er spændende værker, som præsenteres af Annette Torrild på Hjerm Kunstgalleri. Kunstneren er til stede ved ferniseringen på lørdag. Pressefoto

Det er lykkedes det lokale kunstgalleri at få en særudstilling med den kendte billedkunstner Annette Torrild, som holder fernisering lørdag.

HJERM: Kunstneren Annette Torrild er netop fyldt 50 år. Samtidig er det 20 år siden, at hun blev professionel billedkunstner, og det slår hun nu sammen med en jubilæumsudstilling, som hun har valgt at Hjerm Kunstgalleri skulle lægge rammerne til.

Det er galleriets indehaver, Karen Trelborg, både glad for og stolt over:

- Det er et scoop for os, at Annette har valgt netop vores galleri til sin jubilæumsudstilling. Vi har haft hende som én af vores faste kunstnere i nogle år, for hendes billedkunst passer simpelthen som fod i hose ind hos os med hendes stærke farver og hendes glade og positive indstilling til livet, hvilket i høj grad afspejles i hendes billeder, fortæller Karen Trelborg.

Annette Torrild har lavet en lang række udsmykningsopgaver for virksomheder, skoler, kommuner med flere, og hendes liste over udstillinger overalt i Danmark og i andre lande i Europa er lang.

Annonce

Gode sanseoplevelser

Maleriet har altid været en del af Annette Torrilds liv. Hun har uddannet sig løbende på kurser ved andre kunstnere og har også været omkring Århus Kunstakademi.

Desuden har hun igennem årene udviklet sin kunst ved sparring og gensidig inspiration med andre kunstnere. Og altid har hun søgt nye veje og muligheder i et koncentreret arbejde med sine billeder, hvis abstrakte farveunivers spreder godt humør hos beskuerne.

Jubilæumsudstillingen "skydes" i gang med en fernisering i Hjerm Kunstgalleri lørdag den 14. oktober kl. 13.

- På trods af en hektisk og travl hverdag er det er lykkes os at få Annette til Hjerm til ferniseringen af hendes jubilæumsudstilling. Her vil hun fortælle vores gæster om sin kunst og tankerne og teknikkerne bag den, siger Karen Trelborg.

Ud over Annette Torrilds billeder vil gæsterne i galleriet også se værker af bl.a. Henrik Busk Andersen, Jens Chr. Vestergaard, Rigmor Yde, Quang, Ove Ødegaard, Claus Brøndum Sørensen, Sonja Kudsk, Casper Eliasen og Misja Kristoffer Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce