Annonce
Mærkedage

Jubilæumsfesten blev også en bryllupsfest

Det nygifte brudepar foran alteret i Ejsing Kirke. Privatfoto
- Om en halv time inviterer vi til bryllup i Ejsing Kirke, overraskede værten sine jubilæumsgæster i Ejsing

Ejsing: - Der har vist aldrig været så broget en forsamling til bryllup i Ejsing Kirke. Der var både nogle i træsko, nogle i gummistøvler og nogle med overalls. Og nogle lugtede også lidt af ko, efter at have været på besøg i kostalden.

Fortæller Erik Bruun-Sørensen, 63, der havde noget af en overraskelse i ærmet, da venner, naboer og familie forleden var inviteret til dobbelt jubilæumsfest på Pilgård i Egebjerg. For at fejre hans 40 års jubilæum, og at gården havde været i slægtens eje i 100 år.

Midt under kaffebordet slog værten på glasset og inviterede til bryllup i Ejsing Kirke en halv time senere. Hvor han blev viet til sin Elly.

Der har vist aldrig været så broget en forsamling til bryllup i Ejsing Kirke. Der var både nogle i træsko, nogle i gummistøvler og nogle med overalls

Erik Bruun-Sørensen, brudgom

Udvidet fest

Det var hende, der halvanden måned tidligere var kommet med spørgsmålet, om "det helt og holdent kun var hans egen fest", eller der måske kunne blive et bryllup koblet på.

Det var gommen efter kort betænkningstid med på - og den oprindelige plan var at arrangere vielsen som en overraskelse i haven.

- Men det ville dels kræve en tilladelse og nok en større terrasse, end den vi lige har fået lavet. Så efter aftale med vores præst Gina Maria Vium Andersen, blev det i stedet planlagt i Ejsing Kirke, fortæller Erik Bruun-Sørensen, der stadig har følelsen af at svæve på en sky af lykke.

To vennepar informeret

Ikke engang den nærmeste familie var orienteret. Kun to vennepar, der havde sørget for at pynte i kirken - og til brudeparrets overraskelse også fik organiseret en æresport hjemme på gården under ceremonien i kirken.

- Og så var der lige nogle få, der havde luret, at der måske kunne komme en overraskelse og havde et telegram klar i lommen, smiler Erik Bruun-Sørensen.

Det var i forvejen annonceret, at festdagen skulle slutte ved 15-tiden, men alle gæster blev naturligvis inviteret med hjem på gården igen, hvor der blev serveret lagkage, boller og pølsehorn. Og efterfølgende aftensmad.

Erik Bruun-Sørensen fortalte fornylig til avisen, at han de første 39 år på gården kun har holdt fem hele fridage. Men med en kvinde i huset er der nu lagt op til flere oplevelser. Og bryllupsrejsen kommer formentlig til at gå helt til Israel. Efter ide fra bruden.

Lidt ris blev det også til, da brudeparret trådte ud af kirken.
Annonce
Forsiden netop nu
112

Butiksindehaver løb butikstyv op

Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Annonce