Annonce
Holstebro

Jubilæums-uge skudt i gang

I uge 37 fejrer man to jubilæer i Idom. Plexus fylder ti og idrætsforeningen fylder 75 år. Foto: Jan Briks

I hele uge 37 - med afslutning lørdag - er der multi-jubilæum i Idom, hvor der både fejres Plexus' ti års jubilæum og Idrætsforeningens 75 år.

Idom: - Plexus er trådt ud af sine børnesko.

Sådan lød det, da borgmester H.C. Østerby (S) mandag satte ord på det Plexus-projekt, som lokale borgere i byen for ti år siden skød i gang. Men Plexus er ikke det eneste, de fejrer i år.

Kultur- og idrætscentret deler fejrings-uge med Idom-Råsted Idrætsforening, der fejrer 75 års jubilæum i denne uge. Og formand for foreningen, Helle Niewald brugte mandag sin taletid på talerstolen på at snakke fremtid:

- Vi skal i gang med i højere grad at tænke samarbejde med andre byer, sagde hun.

Da idrætsforeningen startede i 1943, var der kun få sportsgrene under foreningens faner. I dag er der seks. Fitness, håndbold, fodbold, gymnastik, volleyball og badminton. Men forventningen til bredden af tilbud er større i dag end tidligere, og derfor må foreningen nytænke sig selv, hvis ikke sportsgrenene skal stjæle medlemmer fra hinanden:

- Vi kan ikke selv lave alt den breddeidræt, vi gerne vil, så vi skal ud og reklamere mere for tilbuddene, og så er det måske en opdragelsesting det her med at sige, at man altså også kan gå til aktiviteter i for eksempel Vemb, siger Helle Niewald, der håber, at samarbejdet mellem flere af de lokale klubber og foreninger med tiden vil blive stærkere.

- Det handler jo også om ikke at lave et karatetilbud herude, når Ulfborg har et karatetilbud, sagde hun.

Ifølge H.C. Østerby er Plexus ikke bare byens "solar plexus", men også byens hjerte, og den opfattelse tilslutter Helle Niewald sig:

- Før Plexus kom, var der en kedelig hal, men nu er der meget mere liv heroppe.

Jubilæumsugen afsluttes lørdag.

Der blev snakket fremtid, da formand for idrætsforeningen Helle Niewald gik på talerstolen og åbnede jubliæumsugen. Foto: Jan Briks
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce