Annonce
Mærkedage

Jubilæum: På den krævende andenplads

Malene Bjerg Poulsen, oboist i Aarhus Symfoniorkester,stammer fra Lemvig. Foto: Aarhus Symfoniorkester
Annonce

25 Malene Bjerg Poulsen, oboist i Aarhus Symfoniorkester, kunne onsdag den 1. januar fejre 25-årsjubilæum i orkestret.

Hun er vokset op i Lemvig og startede med at spille på blokfløjte hos Leif Ramløv. Hendes talent fordrede dog hurtigt et skift til et mere udfordrende instrument, oboen, som har fulgt hende lige siden. Hun er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus med Frederik Gislinge som lærer og med supplerende studier hos Lothar Koch og senere Gordon Hunt.

I Aarhus Symfoniorkester har hun siden sin ansættelse udfyldt den krævende rolle som 2. solo-obo, hvor man skal følge, understøtte og ofte nærmest forudsige 1. solospillerens musiceren og få denne til at stråle. Samtidig skal man altid selv være parat til at overtage 1. solopladsen - nogle gange med meget kort varsel. Derudover har man som 2. solospiller pligt til også at beherske engelskhornet, hvis partituret eller den øvrige besætning kræver det.

Det er en opgave, som hun har taget på sig med flid, seriøsitet og stor kunstnerisk finesse. Få er klar over, hvor mange timer det kræver at håndfremstille de rør til oboen, som muliggør den helt rigtige lyd, og hun har gennem 25 år været en absolut mester i den disciplin.

Af sine kollegaer beskrives Malene Bjerg Poulsen med ordene "den stille grund har den dybe klang". Hun er en meget afholdt kollega, der med sit drillende smil, smittende latter og omsorgsfulde væsen spreder glæde i orkestret. Man skal dog ikke tage fejl af hendes stille ydre; bag facaden gemmer sig en nådesløs Wordfeud-kriger, som kun de mest habile orkestermedlemmer stiller op mod.

Hun bor Åbyhøj sammen med sin mand Mads, som udover at være musiker også har assisteret i orkesteret på slagtøj ved flere lejligheder. Sammen har de sønnerne Nikolaj og Jeppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce