Annonce
Mærkedage

Jubilæum: På den krævende andenplads

Malene Bjerg Poulsen, oboist i Aarhus Symfoniorkester,stammer fra Lemvig. Foto: Aarhus Symfoniorkester

25 Malene Bjerg Poulsen, oboist i Aarhus Symfoniorkester, kunne onsdag den 1. januar fejre 25-årsjubilæum i orkestret.

Hun er vokset op i Lemvig og startede med at spille på blokfløjte hos Leif Ramløv. Hendes talent fordrede dog hurtigt et skift til et mere udfordrende instrument, oboen, som har fulgt hende lige siden. Hun er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus med Frederik Gislinge som lærer og med supplerende studier hos Lothar Koch og senere Gordon Hunt.

I Aarhus Symfoniorkester har hun siden sin ansættelse udfyldt den krævende rolle som 2. solo-obo, hvor man skal følge, understøtte og ofte nærmest forudsige 1. solospillerens musiceren og få denne til at stråle. Samtidig skal man altid selv være parat til at overtage 1. solopladsen - nogle gange med meget kort varsel. Derudover har man som 2. solospiller pligt til også at beherske engelskhornet, hvis partituret eller den øvrige besætning kræver det.

Det er en opgave, som hun har taget på sig med flid, seriøsitet og stor kunstnerisk finesse. Få er klar over, hvor mange timer det kræver at håndfremstille de rør til oboen, som muliggør den helt rigtige lyd, og hun har gennem 25 år været en absolut mester i den disciplin.

Af sine kollegaer beskrives Malene Bjerg Poulsen med ordene "den stille grund har den dybe klang". Hun er en meget afholdt kollega, der med sit drillende smil, smittende latter og omsorgsfulde væsen spreder glæde i orkestret. Man skal dog ikke tage fejl af hendes stille ydre; bag facaden gemmer sig en nådesløs Wordfeud-kriger, som kun de mest habile orkestermedlemmer stiller op mod.

Hun bor Åbyhøj sammen med sin mand Mads, som udover at være musiker også har assisteret i orkesteret på slagtøj ved flere lejligheder. Sammen har de sønnerne Nikolaj og Jeppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce