Annonce
Lemvig

Jubii-sejlads i svag vind

Lemvig: Den årlige JUBII-sejlads afviklet i svag vind, men for en gangs skyld var der fine temperaturer.

Der blev sejlet en op-ned bane fra startlinien ved klubhuset, halv vind til gul bøje ved badebroen, læns til Follup Odde, kryds til gul bøje ved Holmsøre, læns til Follup Odde, kryds til gul bøje ved Holmsøre, læns til Follup Odde, kryds til gul bøje ved Holmsøre og foran for tværs i mål, i alt 6,2 sømil eller godt 12 km.

Vinden var i starten omkring 4 m/s fra vestsydvest, men faldt hurtigt til 3 m/s og senere igen til 2 m/s og hele aftenen med en del ”vindhuller” og en mindre vindspring, så der var nok at se til.

Der deltog 16 både i sejladsen, hvor én båd udgik i den svage vind.

Der var tale om en handikapsejlads, hvor respitten er beregnet på forhånd og lagt til 1. start, kl. 18:30, og starten var således fordelt fra kl. 18:30 til 18:45.

Det blev Peder Kallerup i Marie, der løb med 1. præmien, efterfulgt af Ole Mose Jeppesen i Cartan, Kresten Valeur Jepsen i DiXi, Bent Kallerup i Rosie, Erik Skovgaard i Frigga og Kristian Siig i Lantana, idet der var præmier til den første 3.del over mållinien.

Efterfølgende deltog godt halvdelen af de cirka 60 sejlere til fællesspisning i klubhuset, hvor præmierne blev uddelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce