Annonce
Portræt

Journalisternes prisaften gav gevinst for forfattere

Jakob Thorup Thomsen (t.v.) og Jens Peder Østergaard fik overrakt prisen for "Årets Overraskelse" af aftenens toastmaster, tidligere regionsrådsformand Bent Hansen. Foto: Ole Mortensen
Jakob Thorup Thomsen og Jens Peder Østergaard fik fredag aften en pris for deres bog om flygtningelejrene på Karup-egnen, da der var gallashow i Holstebro for den midt- og vestjyske afdeling af Dansk Journalistforbund.

Viborg: Jens Peder Østergaard og Jakob Thorup Thomsen - mangeårige journalister på Viborg Stifts Folkeblad og med ansvar for dækningen af de tidligere Karup og Tjele kommuner - fik fredag aften et skulderklap fra kollegerne i den midt- og vestjyske afdeling af Dansk Journalistforbund.

Her var der gallashow i Holstebro, hvor der blev uddelt fire priser for godt journalistisk arbejde i årets løb. Og her gik prisen for "Året overraskelse" til de to lokalredaktører.

Prisen fik de for "levende og vedkommende formidling om et vigtigt stykke lokal- og nationalhistorie" med udgivelsen af bogen ”Mein Lieber Kristian”.

Bogen fortæller historien om de mange tusinde tyske flygtninge, der endte i flere flygtningelejre på Karup-egnen efter afslutningen på 2. verdenskrig i 1945, og frem til de sidste flygtninge rejste hjem i 1949.

Bogen fortæller også historien om de kummerlige vilkår, danskerne især i begyndelsen bød flygtningene, og om hvordan kærligheden for nogle alligevel vandt i sidste ende, selvom danskere og de tyske flygtninge ikke måtte være sammen i venskabelige eller kærlige forhold.

På gallaaftenen uddeltes i øvrigt også tre andre priser. Den Gyldne Blok gik til Majbrit Oddershede Bach og Karl Erik Lørup fra TV Midt/Vest for vedholdende research og vigtige afsløringer i dokumentaren ”De lovløse lastbiler – 59 timer på landevejen".

Den Visuelle Pris gik til Majbrit Oddershede Bach og Bent Løkke Leth, også fra TV Midt/Vest, for gribende og stemningsfulde billeder og en nær reportage i ”Da Guf gik i skoven”.

Og prisen som Årets talent gik til Frederik Helms, ligeledes fra TV Midt/Vest, for grundig og kreativ journalistik og dygtig formidling i "Snavs på Snappen".

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce