Annonce
Sport

Joshua bokser sig til revanche i titelbrag i sværvægt

Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
Anthony Joshua fik revanche mod Andy Ruiz Jr., da han pointsejrede i boksebraget i Saudi-Arabien.

Den britiske bokser Anthony Joshua kan igen kalde sig verdensmester i sværvægtsboksning.

Sent lørdag dansk tid slog den 30-årige brite til i det stort anlagte revanchebrag mellem ham og mexicansk-amerikanske Andy Ruiz Jr.

Kampen i Saudi-Arabien gjaldt sværvægtstitlen i de store forbund WBA, IBF og WBO, mens der også var en IBO-titel på spil.

Anthony Joshua vandt kampen på point med de tre dommerstemmer 118-110, 118-110 og 119-109 efter de 12 omgange.

Dermed fik Joshua revanche for nederlaget 1. juni, da Andy Ruiz Jr. rystede det meste af bokseverdenen med sin sejr på teknisk knockout i syvende omgang.

Inden det nederlag sad Joshua på VM-bælterne i bokseforbundene, og få dage efter nederlaget meddelte Joshuas promotor, at aftalen om en revanchekamp i kontrakten var aktiveret.

I modsætning til den første kamp formåede Joshua denne gang at holde Ruiz på afstand i kraft af sin længere rækkevidde. Britens fodarbejde var ifølge The Guardian også forbedret.

Ruiz var farlig, hver eneste gang han kom ind på kroppen af sin højere og mere atletiske modstander, men det lykkedes ham kun sjældent.

Anthony Joshua var ekstatisk efter at have generobret sværvægtstronen.

- Første gang var så god, at jeg var nødt til at gøre det to gange, sagde han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den klare sejr tilskriver han en ændret tilgang til sin modstander efter nederlaget i juni.

- Jeg er vant til at knockoute modstandere, og sidste gang indså jeg, at selv om jeg gjorde ham skade, så blev jeg fanget, når jeg kom tæt på. Ingen undskyldninger, men jeg sagde til mig selv, at det skal jeg rette op på, siger Joshua.

- Det drejer sig om at ramme og ikke selv blive ramt.

Andy Ruiz erkendte efter nederlaget, at Joshua simpelthen var bedre.

- Det var hans aften, sagde han.

Samtidig opfordrede han Joshua til give ham en revanchekamp. Og det er briten åbenbart indstillet på.

- Vi vil gøre det en tredje gang, sagde Joshua ifølge Reuters.

Ruiz skulle egentlig slet ikke have bokset den første kamp, men han blev i juni indkaldt som erstatning for Jarrell Miller, der oprindeligt var udpeget som Joshuas modstander.

Det skyldtes, at Miller måtte trække sig efter at have afleveret en positiv dopingprøve, og så sprang Ruiz til efter fem ugers forberedelse.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce