Annonce
Sport

Josefine var 'nærmest angst' for at komme til træning i Randers, men genfandt håndboldglæden i Gråkjær Arena

Smilet på halgulvet er kommet tilbage hos Josefine Dragenberg, som er faldet rigtigt godt til i Holstebro Håndbold. Foto: Morten Stricker
Det var enten håndboldglæde i Holstebro Håndbold eller et tidligt karrierestop valget stod mellem for Josefine Dragenberg, som var meget 'mentalt presset' i sin sidste tid i Randers HK.

Holstebro: Det lå ikke ligefrem i kortene, at Josefine Dragenberg efter otte år i Randers HK skulle skifte til TTH Holstebro, som Holstebro Håndbold dengang hed, i foråret 2020.

Det gjorde det i hvert fald ikke, hvis man så tingene udefra, men for Josefine Dragenberg var der efterhånden ikke anden udvej end at skulle væk fra klubben, som hun i mange år havde betegnet som 'sin klub'.

- Jeg havde en rigtig svær periode til sidst i Randers. Jeg havde en periode, hvor jeg nærmest var angst for at komme til træning. Det var derude, hvor jeg overvejede at stoppe min karriere, fortæller 23-årige Josefine Dragenberg, som har repræsenteret de danske ungdomslandshold.

Vil du fortælle om, hvad der udløste den tilstand?

- Det har jeg ikke lyst til at gå i detaljer med, siger Josefine Dragenberg, som satte sine fødder i Holstebro og Gråkjær Arena forud for denne sæson, efter at hun var kommet ud af sin kontrakt med Randers HK et år før udløb.

Annonce

Fandt glæden

Hun lægger ikke skjul på, at hvis ikke tingene havde fungeret for hende i Holstebro, så havde hun nok stoppet håndboldkarrieren og helliget sig sin kandidat i molekylær medicin på Aarhus Universitet.

Det er 'kun' blevet til en bachelor indtil videre, men det hang sammen med, at hun ganske enkelt fandt sig til rette i Holstebro Håndbold nærmest fra dag ét.

- Jeg var da nervøs for at skulle starte et nyt sted og flytte til en ny by, når jeg har været det samme sted i så mange år. Det gik dog heldigvis rigtigt let, og jeg har virkeligt følt mig godt taget imod af både klub og holdkammerater fra dag ét, siger Josefine Dragenberg.

For selvom det har været hårdt at skulle flytte væk fra venner og familie i Randers, så fandt hun det, som efterhånden var gemt godt væk langt oppe bag de negative skyer. Håndboldglæden.

- Der skulle ske noget, og jeg havde nogle rigtigt gode snakke med Pether (Krautmeyer, træner, red.). Jeg kunne mærke, at han virkelig troede på mig. Den tillid, rolle og mine holdkammerater har været med til, at jeg i den grad har fået glæden ved spillet igen og bare glæder mig til at komme til træning, forklarer Josefine Dragenberg.

- Jeg er bare taknemlig over, at jeg har fået den glæde tilbage, siger hun.

Annonce

Et spændende projekt

At Josefine Dragenberg er kommet for at blive fik Holstebro Håndbold papir på i januar.

Her forlængede den stærke stregspiller sin kontrakt med yderligere to sæsoner, og det skyldes selvfølgelig at hun føler sig godt tilpas, men også at hun har stor tiltro til den resultatmæssige del.

I denne sæson har holdet overgået de flestes forventninger ved at være i spil til slutspillet lige til det sidste, selvom det glippede på målstregen.

- Det har været et helt vildt spændende projekt at være en del af, og jeg føler mig overbevist om, at vi kan lægge flere lag på i de kommende sæsoner. Vi er virkeligt ærgerlige over, at vi missede slutspillet, og det siger jo alt om, at vi har præsteret en god sæson, siger Dragenberg.

Og her er hun klar til fortsat at gå forrest i den mission, for det er der i den grad overskud til.


Den tillid, rolle og mine holdkammerater har været med til, at jeg i den grad har fået glæden ved spillet igen og bare glæder mig til at komme til træning

Pether Krautmeyer, Holstebro-træner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce