Annonce
Sport

Jonas Borring overvejer karrieren og ophæver med Horsens

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den mangeårige superligaprofil Jonas Borring har fået ophævet sin kontrakt med AC Horsens efter halvandet år.

Kantspilleren Jonas Borring skal finde en ny arbejdsgiver.

Søndag har han fået ophævet sin kontrakt med superligaklubben AC Horsens, hvor han har spillet i halvandet år.

Den 34-årige fodboldspiller ved dog ikke, om ophævelsen er lig med et karrierestop eller ej. Det siger han i en pressemeddelelse fra AC Horsens.

- Nu må vi se hvad fremtiden bringer. Jeg er i rigtig god form og føler stadig, at jeg kan gøre en stor forskel, så det er helt sikkert en mulighed at fortsætte med at spille fodbold.

- Omvendt har jeg også mine tanker på erhvervslivet, hvor jeg ser mig selv i for eksempel salgsbranchen og er også åben overfor den vej, siger Jonas Borring.

Opholdet i den sydøstjyske klub startede godt i foråret 2018, mens Borring i løbet af sidste sæson kom længere væk fra Bo Henriksens holdkort. Borring har ikke spillet en superligakamp siden marts.

En del af forklaringen findes i privatlivet.

- Jeg synes, at mit første år i klubben var rigtig godt. Jeg var med til at spille os i top-6 og havde også mange gode kampe sidste efterår.

- Foråret i år blev desværre ikke som håbet, hverken for klubben eller mig selv. Jeg var hårdt ramt af min fars sygdom og død, og det påvirkede mit spil på banen, siger Borring.

Som ung brød han igennem i OB, og i 2008 blev han den dengang dyreste spiller handlet mellem to danske klubber, da han skiftede til FC Midtjylland for 21 millioner kroner. Den rekord blev først slået i år med Victor Nelsson skifte fra FC Nordsjælland til FC København.

Jonas Borring nåede aldrig helt at leve op til prisskiltet i den midtjyske klub, og efter fire år skiftede han til Randers på en fri transfer.

Her var han en fast del af holdet frem til foråret 2016, hvor han havnede på forsiden af de danske medier, da det blev offentlig kendt, at holdkammeraten Christian Keller havde indledt et forhold til Jonas Borrings kone, som Borring var ved at blive separeret fra.

Borrings kontrakt blev ophævet, og han skrev senere under med Brøndby, inden han efter få måneder blev sendt retur til FC Midtjylland i en byttehandel, og siden havnede han altså i Horsens.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce