Annonce
Holstebro

Jonah Blacksmith og Helmig Jam indtager ny festival

Thy-bandet Jonah Blacksmith spiller til første udgave af festivallen Vandkraft i Folkeparken i Holstebro. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Holstebros nye festival, Vandkraft, præsenterer Jonah Blacksmith og Helmig Jam som de sidste kunstnere lørdag den 20. juni.

Holstebro: Det er godt en måned siden, at afløseren for Rock i Holstebro blev præsenteret.

Den nye teltfestival, Vandkraft, der finder sted i Folkeparken lørdag den 20. juni, er nu klar med sidste to musiknavne.

Bandet Jonah Blacksmith er fra Thy. Folkemusikerne har markeret sig de seneste år, hvor de har spillet rundt i Danmark men også i udlandet.

Det andet nye navn er Helmig Jam, der spiller de største hit og numre fra Thomas Helmig.

Ved præsentationen af den nye festival blev der sat navn på de første musiknavne: Medina, L.I.G.A/Joey Moe og Decco Band.

- Jeg synes, at vi har fået sammensat et bredt program, hvor der skulle være noget for enhver smag. Vi ser frem til at præsentere Jonah Blacksmith, der er et nyt navn, siger Jørn Bruun, der er formand for arrangørgruppen MIF Event.

Han er godt tilfreds med opbakningen til den nye festival, efter at Rock i Holstebro er lukket ned.

- Vi har heldigvis fået mange positive reaktioner på det nye initiativ, hvor vi ikke skal bekymre os for, om det regner eller ej. Nu skal det jo nok gå sådan i år, at der bliver solskin, men det er kun fint, for så ryger siderne af teltet, siger Jørn Bruun.

Det var i høj grad regn, der var med til at sætte en stopper for Rock i Holstebro, da det gik ud over omsætningen og gav underskud.

Jørn Bruun oplyser, at der er godt gang i billetsalget til den første udgave af Vandkraft, hvor der maksimalt bliver lukket 2500 gæster ind.

- Jeg har ro i maven med hensyn til billetsalget. Der skal være plads til en festival af denne størrelse. Et nyt koncept og nyhedens interesse kan også være med til at trække folk til, siger Jørn Bruun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Vinderup

Nu skal klosterruinerne shines op

Annonce