Annonce
Erhverv

Johan kan det hele selv: 16-årig iværksætter med egen web-shop

16-årige Johan Andersons interesse for scootere har været starten på at etablere en web-shop. Foto: Johan Gadegaard.
Johan Anderson har startet Scootergear.dk, og leverandørerne har aldrig handlet med 16-årig virksomhedsejer før
Annonce

Lemvig: 16 år er Johan Anderson fra Lemvig, og han er allerede virksomhedsejer. Den unge iværksætter har sin egen web-shop, hvor han sælger tilbehør og reservedele til scootere og knallerter.

Scootergear.dk hedder hans forretning, og den er ved at vokse sig stor allerede. Faktisk har han haft en omsætning på 40.000 kroner på et par måneder, og disse penge investeres i at gøre forretningen endnu større.

Den unge alder giver udfordringer. For eksempel må han ikke have sit eget cvr-nummer, som er nødvendigt, når man vil drive forretning. Her er storesøster Signe på 18 år trådt til, så det er oprettet i hendes navn.

Men det er Johan, der kører forretningen. Der er kun nogle få ting, Signe er nødt til at klare, fordi han ikke har alderen til det.

Annonce

Kørte motocross

Interessen for reservedele til scootere og knallerter er kommet fra at have kørt motocross, og han har arbejdet meget med maskinerne. Så begyndte han at sælge løsdele på nettet.

- Det greb om sig, så jeg var nødt til at lave et firma, siger Johan Anderson.

Han går på Nørre Nissum Efterskole, men som alle andre efterskoleelever er han sendt hjem i øjeblikket - nu på fjerde måned.


Der er virkelig meget, man skal sætte sig ind i, og hvis man ikke passer på, kan der også komme mange udgifter.

Johan Anderson, 16-årig iværksætter med egen web-shop


- Vi har timer på nettet i seks timer hver dag.

Men det efterlader også mange timer til at drive forretning i. Det meste af forældrenes hus på Skovbakken har været inddraget til at rumme alle de varenumre, Johan har sørget for at få hjem. Men nu er kælderen i huset så inddraget, og han er ved at etablere lokaler til sine mange varer. For det er meningen, at forretningen kun skal vokse, og det kræver system og overblik.

Leverandørerne har aldrig handlet med en 16-årig før, men det er man gået med til. Derudover har Johan Anderson netop købt et lager i Aarhus fra et værksted, der var stoppet.

Storesøster Signe er 18 år, så Johan har været nødt til at lade hende etablere cvr-nummeret, da han ikke selv er gammel nok. Foto: Johan Gadegaard.

- Der er stor konkurrence på det her marked, og mange vil helst handle med store forretninger, de kender. Så det gælder om, at jeg får opbygget mit varelager, og kunder får tillid til at handle med mig. Jeg må ikke lave priskrig på leverandørernes varer, så jeg leder efter varenumre, som ikke så mange andre har. Jeg har også brugte dele, som jeg sætter i stand og sælger, siger Johan Anderson.

Annonce

Vil det hele selv

Det er et stort arbejde at være forretningsindehaver, når man helst selv vil lave det hele. Johan Anderson har lavet sin egen hjemmeside til web-shoppen, og det er også ham selv, der laver regnskaberne.

- Der er virkelig meget, man skal sætte sig ind i, og hvis man ikke passer på, kan der også komme mange udgifter.

Der er lavet aftale med nets, så der kan betales mad kort og mobilepay. Nu skal der laves aftale med GLS, så der kan hentes pakker på hjemadressen, så han ikke hver dag skal på posthuset med de mange leveringer til kunderne. Der er fire importører, der er lavet aftaler med. YouTube bruges til at reklamere, så mange kan blive opmærksom på, de kan købe deres reservedele hos ham.

Kælderen i forældrenes hus på Skovbakken er nu omdannet til lager for Johans web-shop.  Foto: Johan Gadegaard.

Lige nu går han på efterskole. Planen er så tre år på HHX på Lemvig Gymnasium, inden han skal ud i verden, og hvor der gerne må blive mulighed for nye web-butikker.

- Men måske med noget andet, fordi der er så mange konkurrenter inden for det her marked, siger Johan Anderson, mens han pakker sine nye visitkort ud, så han kan dele dem ud på knallertskoler og andre steder, hvor der er motor-interesserede, som kan få brug for tilbehør og reservedele.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce