Annonce
Struer

Jobskifte gav ham luft til kunsten

Carsten Jensen udstiller i weekenden et udvalg af sine billeder hjemme i haven ved villaen Solvang i Fredensgade. Foto: Frede Stengaard

Carsten Jensen har fået luft i sin kalender til at dyrke sin interesse for kunsten, siden han i 2016 sagde sit job op som chef for Infocenter Struer og blev kultur- og fritidskonsulent i Ikast-Brande Kommune.

Struer: 54-årige Carsten Jensen åbner i weekenden sit helt eget Galleri Solvang i baghaven ved villaen på Fredensgade, hvor han bor sammen med Tove Baadsgaard og tre bonusbørn, som han fik, da han flyttede til Struer i februar 2017.

I første omgang sker det i telt, en lille pavillon i baghaven, og det er også kun med sine egne billeder og med et enkelt bidrag fra Tove Baadsgaard.

- På lidt længere sigt vil vi bygge et lille atelier, hvor vi også kan have udstillinger, fortæller han.

- Ikke noget stort og voldsomt, forklarer han.

Carsten Jensen har i det hele taget droslet lidt ned, siden han forlod jobbet som chef for Infocenter Struer i august 2016. Et job, han havde haft siden januar 2012.

- Det var simpelthen nødvendigt. Jeg ramte muren, konstaterer han.

I dag går det bedre.

Han fik i stedet arbejde som kultur- og fritidskonsulent i Ikast-Brande Kommune med mere faste arbejdstider og en knap så stram kalender.

Dette har så også givet ham luft til at bruge mere tid i sit atelier på øverste etage af boligen på Fredensgade, hvor han blandt andet eksperimenterer med at få sat fotografier på glas, og så afslører han gerne en fascination af specielt italienske døre i sine billeder.

- De har den der helt specielle patina, som, jeg synes, er spændende, forklarer han.

Desuden har han på eget forlag udgivet en bog med et udvalg af sine billeder med tekster af sin gamle badmintonmakker fra deres tid i Silkeborg, HP Hansen fra Hjarnø.

- Det var en idé, vi fik for nogle år siden, og nu har vi så fået den realiseret, fortæller han, og det er blandt andet en del af værkerne fra bogen, der nu kan ses på Carsten Jensens weekendgalleri på adressen Fredensgade 26.

Udstillingen vil være åben både lørdag og søndag fra klokken 14 til 17, og der er gratis adgang.

Annonce

Det var simpelthen nødvendigt. Jeg ramte muren.

Carsten Jensen, chef for Infocenter Struer fra 2012 til 2016.
Carsten Jensen eksperimenterer blandt andet med at få sat foto på glas og billeder af gamle, italienske døre. Foto: Frede Stengaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce