Annonce
Erhverv

Jobcenter henviser ikke ledige til job: - Det er et levn fra fortiden

- Vi benytter ikke reglerne i bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats §§ 10-13, når vi servicerer virksomhederne. Virksomhederne efterspørger en mere fleksibel og serviceorienteret tilgang, der i højere grad tager udgangspunkt i deres behov, end de rammer, som bekendtgørelsen sætter op, siger arbejdsmarkedschef Søren Landkildehus. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Jobcentret i Holstebro bruger som flere andre jobcentre ikke direkte henvisninger af ledige til job. - Virksomhederne efterspørger det ikke, siger arbejdsmarkedschef.

Holstebro: Arbejdsmarkedet skriger på arbejdskraft, og aktuelt er der 470 jobparate ledige i Holstebro Kommune - så hvorfor benytter jobcentret sig ikke af den mulighed, som bekendtgørelsen om aktiv beskæftigelsesindsats giver, nemlig at henvise ledige direkte til konkrete job.

Virksomhederne er ikke interesserede i, at vi bare sender en eller anden ud med dags varsel, som de skal tage. Det er ikke det, de efterspørger. Det er rekrutteringsservice, de vil have.

Søren Landkildehus, arbejdsmarkedschef, Holstebro Kommune.

- Fordi det er et levn fra en tidligere tid. De fleste virksomheder ønsker ikke at lave så forpligtende aftaler, siger arbejdsmarkedschef Søren Landkildehus.

Hvorfor ønsker virksomhederne ikke det?

Annonce

- De er ikke interesserede i, at vi bare sender en eller anden ud med dags varsel, som de skal tage. Det er ikke det, de efterspørger. De efterspørger at være med i processen og få lov til at have nogle valgmuligheder, hvor de også får adgang til arbejdskraftoplandet i andre kommuner, siger Søren Landkildehus.

Flere kandidater

Så mens antallet af henvisninger til job i lovteknisk forstand har været 0 de seneste par år, så har Holstebro Kommune registreret 676 rekrutteringsanmodninger fra virksomheder i perioden fra 2018 til den 10. november 2021, hvilket omfatter 2.476 job.

En rekrutteringsanmodning vil sige, at virksomheden får præsenteret en række kandidater, der ud fra deres CV vil kunne varetage de jobfunktioner, som virksomheden har behov for. Virksomheden vælger de kandidater ud, som den gerne vil have til samtale, og ansætter den, som virksomheden vurderer, er den bedste kandidat.

Per 10. november 2021 er 569 anmodninger afsluttede, hvilket omfatter 1.919 job.

Annonce

Voksenlærlinge og fleksjob

Ud over direkte formidling af arbejdskraft via rekrutteringsanmodninger, benytter jobcentret sig også af partnerskaber med virksomheder omkring opkvalificering af arbejdsstyrken til faglært arbejdskraft inden for de områder, der har et behov for det. Holstebro Kommune de seneste knap tre år godkendt 498 voksenlærlinge, hvoraf 183 fortsat er under uddannelse eller nyoprettede.

I forhold til den arbejdskraft, der ikke kan arbejde fuld tid, har jobcentret formidlet og godkendt 402 fleksjobs alene i år 2021. Samlet set er der dags dato over 1.100 fleksjob i Holstebro Kommune.

Udover samarbejdet med virksomhederne omkring rekruttering, understøtter Holstebro Kommune de jobopslag, som virksomhederne selv sætter op, ved at motivere de ledige til at søge job, der også ligger uden for det beskæftigelsesmål, som den enkelte måtte have. Der er således en del af de dagpenge-ledige, der i gennemsnit er ledige i 15 uger, der får job ad den vej.

I forhold til den særlige situation, hvor der var ekstra behov for rengøring i daginstitutioner, skoler på grund af covid-19, har jobcentret formidlet småjob til 108 borgere med komplekse udfordringer, hvorved borgerne har fået mulighed for at bidrage på arbejdsmarkedet.

- Borgergruppen har i covid-19-perioden ikke skullet stå til rådighed, hvilket viser mulighederne i den del af arbejdsstyrken, mener Søren Landkildehus.

Annonce
Kultur

Maggie er med 'mor' i salonen hver dag: - Kunderne synes, det er så hyggeligt - nogen bliver ligefrem skuffede hvis hun ikke er her

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Politiet efterlyser vidner til brutalt overfald på åben gade: 32-årig fik knytknæveslag og flaske i hovedet

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Holstebro

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Navne For abonnenter

Poul-Erik Sloth Nielsen blev 'kun' 72 år - men der er mange, som bliver 100 år og ikke har prøvet så meget, som han har

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Holstebro For abonnenter

Ragnvald fik livet tilbage, da en anden mistede sit: - Jeg er dybt taknemlig

Erhverv

Ledighed: Holstebro rammer den absolutte bund

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Hvorfor skal jeg have skattefri penge ind på kontoen, som jeg ikke har bedt om og ikke har brug for?

Holstebro For abonnenter

Hun er selv vaccineret - men ikke hendes børn:  - For at være ærlig, så kan jeg ikke forstå, hvorfor der skal være så stort et pres

Holstebro

Nye regler kan smadre skiferien for Karsten: - Det kan ikke passe. Jeg har fået tre stik og er immun - jeg må være ønsket at få ind

Annonce