Annonce
Sport

Jesus skyder City til klar pligtsejr i Burnley

Paul Ellis/Ritzau Scanpix
Gabriel Jesus scorede de to første mål, da Manchester City uden problemer sejrede ude mod Burnley.

Mesterholdet Manchester City er for en stund tilbage på andenpladsen i Premier League, efter at holdet tirsdag vandt udekampen mod Burnley med 4-1.

City kom på 32 point og pressede sig forbi Leicester på bedre målscore, men Kasper Schmeichels klub kan tage andenpladsen tilbage, hvis det bliver til point i onsdagens hjemmekamp mod Watford.

Men nok så vigtigt for City. Afstanden til Liverpool blev mindsket til otte point, men førerholdet kan øge igen, når Everton onsdag gæster Anfield.

City dominerede kampen i stort set alle 90 minutter, og man var aldrig rigtig i tvivl om, at det ville ende med favoritsejr. Den banede særligt Gabriel Jesus vejen for med de to første mål.

Jesus havde tidligt i kampen haft bolden i nettet, hvor han dog var i offsideposition, men efter 23 minutter var den god nok.

I en hurtig omstilling afleverede David Silva ud til Jesus i venstre side, og den brasilianske angriber trak ind i banen på kanten af feltet, hvorfra han krøllede bolden ind i modsatte hjørne til 1-0. Et flot mål.

Fire minutter efter pausen blev det til 2-0. Bernardo Silva sendte efter et mønsterangreb et perfekt indlæg ind i feltet, hvor Jesus med en helflugter dirigerede bolden i nettaget med vristen.

Målene var perler på en snor. Midtvejs i halvlegen havnede en clearing på kanten af straffesparksfeltets bue, og den spanske midtbanespiller Rodri kanonerede bolden i nettaget til 3-0.

Fire minutter før tid driblede indskiftede Riyad Mahrez sig fri lidt uden for feltet og scorede fladt til 4-0. Men Burnley fik dog det sidste ord, da Robbie Brady klappede reduceringen ind to minutter senere.

I tirsdagens anden kamp vandt Crystal Palace hjemme med 1-0 over Bournemouth, selv om Crystal Palace spillede i undertal i det meste af kampen, efter at Mamadou Sakho fik direkte rødt kort efter 18 minutter.

Danske Phillip Billing fik de første 81 minutter på Bournemouths midtbane. Jeffrey Schlupp scorede sejrsmålet et kvarter før tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce