Annonce
Sport

Jesper Jensen glæder sig over god afslutning på CL-gruppespil

John Randeris/Ritzau Scanpix
Selv om der ikke var noget på spil, vandt Team Esbjerg en storsejr på 35-22 over Lublin i Champions League.

Der var ikke som sådan noget på spil, da Team Esbjerg søndag eftermiddag spillede den sidste kamp i Champions League-gruppespillet.

Esbjerg var allerede sikker på at gå videre til mellemrunden med fire point, men alligevel leverede vestjyderne en god præstation mod gruppens bundhold, polske MKS Lublin, som blev besejret med hele 35-22.

Det glæder Esbjerg-træner Jesper Jensen, at holdet formåede at slutte gruppespillet af med manér.

- Det var flot af spillerne, at de leverede det, tilskuerne gerne vil se.

- De sidste tre-fire minutter stod hele arenaen op, og vi fik vist tilskuerne, hvorfor de kommer til håndbold her i Esbjerg, siger han.

Jesper Jensen indrømmer, at holdet havde gode betingelser mod et skadesplaget polsk hold, der ikke er lykkedes med at få nogen point i gruppespillet.

- Det var en god forsvarsindsats, der især gav den virkelig stærke præstation - specielt taget i betragtning af, at vi ikke havde så meget at spille om, men egentlig bare ville slutte godt af, siger træneren.

Også målvogter Rikke Poulsen er stolt af sit hold, og hun var glad for at kunne slutte gruppespillet af med en storsejr.

- Vi leverede et flot niveau og en koncentreret indsats fra starten, og vi spillede igennem hele kampen.

- Vores professionelle indstilling gjorde nok også, at Lublin hurtigt indså, at der ikke var meget at komme efter, siger hun.

Sejren betyder, at Esbjerg slutter på andenpladsen i gruppe B med otte point efter seks kampe. Rostov-Don har ni point på førstepladsen, mens CSM Bucuresti bliver treer med syv point.

I mellemrunden bliver gruppen parret med gruppe A, hvor franske Metz, norske Vipers Kristiansand og Ferencvaros fra Ungarn bliver modstanderne.

Jesper Jensen håber, at det danske mandskab kan finde det samme storspil frem, som holdet har leveret i gruppespillet, hvor det blev til sejr over både Bucuresti og Rostov-Don undervejs.

- Vi var i dødens pulje med Bucuresti og Rostov-Don, som er to af de absolut stærkeste hold i verden.

- Når vi så går videre med fire point og har vundet en kamp over hver af de to hold, så drømmer vi selvfølgelig om at gå i kvartfinalen.

- Vi ved godt, det bliver svært, for de tre hold i mellemrunden er nok på papiret bedre end os. Men det betyder meget, at vi er kommet videre med fire point, siger Jesper Jensen.

Esbjerg tager hul på mellemrunden i det nye år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce