x
Annonce
Holstebro

Jeppe ejer legeland og åbnede motionscenter lige inden krisen: Det nytter ikke noget at være ked af det

Jeppe Kragh, som her ses i boldbassinet under indvielsen af Hermans Hule i 2016, har måttet lukke flere forretninger midlertidigt på grund af coronakrisen. Arkivfoto: Morten Stricker
En coronakrise kunne ikke komme meget mere ubelejligt, end den gjorde for Jeppe Kragh. Han havde netop åbnet et spritnyt fitnesscenter, ejede et i forvejen, og så har han et legeland. Det hele er lukket, men det får ham ikke til forsvinde ud i selvmedlidenhedens fristende greb.

Holstebro: - Det er rigtig, rigtig træls.

Det er de første ord, som kommer fra Jeppe Kragh, når man spørger til hans erhvervsmæssige situation under den altomfavnende coronakrise.

Han har opbygget en forretning, som bygger på bevægelse og socialt samvær, og det er den slags, som coronaen spiser til morgenmad.

Jeppe Kragh ejer Motion og Trivsel i Holstebro, og derudover ejer han også legelandet Hermans Hule i Holstebro samt en tredjedel af den selvsamme forretning i Hjørring. Et koncept, som han var med til at starte for fire år siden, og som der nu er fem af i hele landet. Han sælger også fitnessudstyr til især erhvervskunder, hvilket også er gået i stå.

Sidst men ikke mindst, så åbnede han et nyt motionscenter på Gartnerivej, Bodyfit, som blot nåede at være åbent i cirka en måned, inden det blev lukket.

- Vi nåede lige at melde 200 medlemmer ind, inden fælden klappede. Det er selvfølgelig træls, men det nytter ikke noget at være ked af det. Jeg går herude nu og sørger for, at det hele spiller, til når vi åbner igen, siger Jeppe Kragh.

Det siger sig selv, at lukningen kommer til at have en økonomisk konsekvens for forretningerne. Børnene kan ikke længere komme ud i Hermans Hule, som ellers satte en dyd i at være åbent hele tiden, og fitnesscentrene står tomme efter myndighedernes anbefalinger, men han regner med, at stederne holder sig oven vande.

Jeppe Kragh er ikke typen, som har særligt ondt af sig selv, men han kan derimod sagtens føle konsekvenserne på andres vegne.

- Jeg synes, at det er hårdt, fordi der også er andre økonomier blandet ind i det. Jeg føler virkelig også med de børn, som er tvunget inde i lejligheder og ikke har det fristed, som eksempelvis legelandet kan være, siger Jeppe Kragh, som glæder sig over, at få har meldt sig ud af det nystartede fitnesscenter, selvom det er lukket i øjeblikket.

- Folk har været supervenlige, og de ved godt, at hvis man skal have de her centre efter krisen, så skal man støtte op, siger Jeppe Kragh, som har nok at tage sig til i øjeblikket med tre børn derhjemme og en kone, som er sygeplejerske.

Annonce

Det er bare med at knokle på. Uvisheden om, hvornår det hele kommer i gang, må man bare lade være med at tænke på.

Jeppe Kragh

Tiden efter...

"Efter krisen" er et udtryk, som Jeppe Kragh hele tiden vender tilbage til. For selvom det er uvist, hvornår hjulene begynder at komme i gang igen, så er hans fokus på at forberede sig så godt til den tid som muligt.

Han brugte et halvt år på at gøre sit nye center, Bodyfit, klar til indmeldelse, og han bruger gerne disse uger på at gøre det endnu skarpere. Det samme gælder for Hermans Hule, hvor han også har opfordret alle sine franchisetagere til at bruge tiden på at gøre klar til efter krisen.

- Det er bare med at knokle på. Uvisheden om, hvornår det hele kommer i gang, må man bare lade være med at tænke på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce