Annonce
Navne

Jem & Fix-jubilar er god til at fixe butikker op

Karsten Kruse. Privatfoto


Holstebro: Karsten Kruse, som har været butikschef for Jem & Fix i Holstebro, har 7. august 25 års jubilæum i byggemarkedskæden. Jubilaren er i dag butikschef i Herning, hvor han også bor.

I de 25 år han har været i kæden, har han været med til både at åbne og renovere adskillige butikker samt selv været butikschef i flere af dem. I 1997 overtog han således butikken i Holstebro og var i 00’erne med til at udvide og forny butikken, før han i 2017 rykkede videre til Herning.

Generelt er det et kendetegnende træk ved Karsten Kruse, at han formår at løfte og optimere de butikker, han rører ved, fortæller kædens HR- og driftschef Peter Nyboe i en pressemeddelelse.

Og Karsten Kruse trives med sin rolle.

- Jeg er stolt af at være en del af Jem & Fix og vide, at jeg har været med til at pionere og drive konceptet frem til at være den vægtige spiller i den danske detailbranche, som vi er i dag, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce