Annonce
Navne

Jeg vil gerne sige undskyld til den dame, jeg sagde fucking til tre gange i torsdags...

- Min dårligste vane? Det er nok al den Coca-Cola Zero, jeg drikker. Eller også at jeg har en tendens til at blive hængende for længe i nogle af de Facebook-diskussioner, jeg får rodet mig ud i, siger journalisten, forfatteren og debattøren Lone Theils, der fylder 50 år den 4. februar. Foto: Thomas Howalt Andersen
Forfatteren Lone Theils har haft en meget dårlig oplevelse med et Smeg-køleskab. Hun drikker for meget Coca-Cola Zero. Og så kan hun ikke forestille sig en værre ferie end "noget med camping". Den 4. februar runder hun 50 år.
Annonce

50: Hvordan skal fødselsdagen fejres i disse corona-tider?

- Ved at glæde mig til fremtiden! Jeg havde oprindelig tænkt mig, at holde en stor fest, men det bliver så ikke til noget på grund af Covid-19. Så skruede jeg det ned til min nærmeste familie - men det er ni mennesker, så det kan heller ikke lade sig gøre. Måske kommer der nogle fra Lindhardt og Ringhof på dagen og drikker varm kakao på terrassen. Men ellers håber jeg på at holde en stor fest til sommer - og SÅ skal den ikke have for lidt!

Hvis du kun måtte spise og drikke to ting resten af livet, hvad skulle det så være?

- Coca-Cola Zero. Det drikker jeg alt for meget af i forvejen - jeg køber det hjem i rammer - så det ville jeg have virkelig svært ved at undvære. Og så brød og smør. For det går vel ikke at nævne trøfler? Jeg elsker trøfler, men der er bare ikke så meget ved kun at spise trøfler.

Er der nogen, du har lyst til at sige undskyld til - og hvorfor?

- Ja, den dame i hvidevarer-firmaet, som tog telefonen, da jeg ringede i torsdags. Jeg kom til at sige fucking til hende tre gange, og det var jo ikke hendes skyld, at mit Smeg-køleskab var gået i stykker, og at de havde sendt folk ud til mig fem gange, uden at det var blevet ordnet. Så undskyld dame!

Hvis du lukker øjnene og tænker på et helt vidunderligt sted, hvor er du så henne?

- Ved havet. Et sted, hvor det er varmt, sandet er hvidt, og vandet er turkisblåt. Det kunne være på Cuba. Eller en helt imaginær strand i Caribien, hvor jeg aldrig har været. Jeg elsker havet. Min perfekte ferie vil altid være ved hav.


Min absolutte hadeferie ville være noget med camping. Jeg var spejder som barn, og der mener jeg, at jeg aftjente al min telt-værnepligt.


Hvad står øverst på listen over drømmeferier - og hvad står nederst?

- Det er i den grad en stor drøm at komme til Mexico og opleve festlighederne i anledning af De Dødes Dag i november. Jeg har været i Mexico to gange før og er dybt draget af landet, selvom der sker mange forfærdelige ting i forbindelse med narkotikakrigen. Nederst? Min absolutte hadeferie ville være noget med camping. Jeg var spejder som barn, og der mener jeg, at jeg aftjente al min telt-værnepligt. Hadeferie nummer to ville være en vandreferie - jeg kan ikke forestille mig noget meget mere rædselsfuldt. Jeg kan lide at mit wifi fungerer, at der er civilisation omkring mig, og at jeg kan få gourmetoplevelser.

Hvad kan irritere dig?

- Folk, der hurtigt dømmer andre. Det hader jeg simpelthen. Man ved aldrig, hvad folk kommer fra og af, så den der hurtige fordømmelse skal man bare pakke sammen. Jeg hader også den tendens med, at én for eksempel siger: "Hvor er det forfærdeligt med al den plastic i verdenshavene", og så er der straks én, der siger: "Jamen, hva' så med alle de sultne børn i Afrika, hvar'?" i stedet for at holde sig til emnet. Pertentlighed irriterer mig også. Og smålighed. Du ved, man sidder ude på en restaurant - dengang man kunne det - og foreslår at splitte regningen lige over, og så er der én, der siger: "Jamen jeg fik kun en cola, og I drak to glas vin"...

Hvad er det næste, du gerne vil læse - og hvorfor?

- Ved du hvad, jeg har simpelthen en bunke så stor på mit natbord, at hvis det lykkes katten at vælte den ind over mig, er jeg ikke sikker på, at jeg kommer levende ud. Men jeg har lige fået anbefalet Hanne Vibeke Holsts "Pesten", som jeg faktisk har liggende, og jeg tænker, at det er et godt tidspunkt at få den læst på.

Lone Theils

Hvorfor: Fordi hun fylder 50 år torsdag den 4. februar.

Titel: Journalist, foredragsholder, krimiforfatter, debattør.

Bopæl: Født og opvokset i Holstebro, men bor nu i et nybygget haveforeningshus på Amager.

Privat: Single - bor sammen med katten Krymmel og har hyppige besøg af sin gamle kat, Varylen. De to katte kan ikke sammen.

Hvis du skulle have en superkraft, hvad skulle det så være?

- Hvis det skulle være superhelte-agtigt for at tjene andre, så skulle det være, at jeg havde så store fredsmægler-evner, at når jeg talte, så kom der fred på jord. Og hvis det bare skulle være en superkraft for mit eget gode, så ville jeg gerne kunne skrue op og ned for mit stofskifte, så jeg kunne spise, lige hvad jeg ville...

Hvad er det mest luksuriøse, du nogensinde har købt til dig selv?

- En lædersofa. Jeg forelskede mig i den i en forretning, men kunne godt se, at den var alt for dyr. Det havde jeg slet ikke råd til. 15 minutter efter jeg havde forladt forretningen, fik jeg sms om, at jeg fik et forskud på en bog fra forlaget. Forskuddet var på nøjagtigt det, som sofaen kostede. Så vendte jeg om, gik tibage til forretningen og købte den. Og jeg er glad for den sofa. Jeg er ellers ikke ret god til at være luksuriøs overfor mig selv. Jeg har lige talt mig selv fra en lækker, italiensk kaffemaskine.

Hvad er det mærkeligste kompliment, du nogensinde har fået?

- Da jeg var 15 og var på ferie i det daværende Jugoslavien, var der en fyr, der sagde til mig, at jeg var en meget smuk pige, men at jeg burde blive klippet. Han havde sådan set ret i begge dele.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny audiolog hos Vestjyllands Hørecenter

Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce