Annonce
TTH Herrer

- Jeg var ved at blive sindssyg, over alle de fejl vi lavede

Kay Smits spillede en flot kamp. Hollænderen havde fart i fødderne og kunne notere sig for fem scoringer, heraf ét på straffe. Foto: Denice Hansen
Det endte med at blive et stort nederlag, men TTH Holstebro gav de tyske verdensstjerner fra Kiel kamp til stregen undervejs. Havde skarpheden været lidt større, var en sejr indenfor rækkevidde.
Annonce

Kiel: Verdammt.

TTH Holstebro tabte semifinalen til Kiel med 26-32, og selvom tyskerne viste, hvorfor de er et af verdens bedste hold i 2. halvleg, så var TTH Holstebro i den grad med i kampen i starten af opgøret.

Forsvaret stod solidt og skabte et hav af bolderobringer til TTH Holstebro, som dog for ofte var uskarpe i kontrafasen, hvor boldene enten blev smidt væk eller chancerne brændt.

- Jeg var ved at blive sindssyg, over alle de fejl, vi lavede, og jeg var faktisk sur over, at vi ikke gik til pause med en føring, siger Jac Karlsson.

Den slags fejl er der ikke råd til, når man står overfor et hold i verdensklasse, som endnu engang mønstrede en imponerede kulisse med 10.000 larmende fans. Det er dog samtidig et stort cadeau til den indsats, som TTH Holstebro leverede mod de tyske storfavoritter.

- Vi matcher dem rigtig godt i første halvleg, hvor jeg virkelig synes, at vi har fat i dem. Det gør vi også i 2. halvleg, men der løber vi tør for kræfter. Jeg synes ellers vi havde chancen, men vi vidste godt, at vi skulle ramme alt, og det gjorde vi ikke hele kampen, siger Patrick Westerholm.

Der var derfor en ambivalent stemning i spillertruppen, som gik ud for at hilse på venner og familie efter kampen. For man havde egentligt leveret en godkendt præstation mod Kiel, men ikke taget chancen, da den bød sig.

Kampen i tal

THW Kiel - TTH Holstebro 32-26 (16-14)

EHF-cup, semifinale

Stillinger undervejs: 3-2, 5-4, 7-5, 9-10, 12-9, 14-12, 16-14, 18-16, 24-19, 30-25, 32-26

Mål, THW: Niclas Ekberg 6, Hendrik Pekeler 4, Lukas Nilsson 4, Steffen Weinhold 4, Rune Dahmke 3, Nikola Bilyk 3, Domagoj Duvnjak 2, Miha Zarabec 2, Harald Reinkind 1, Magnus Landin 1, Patrick Wiencek 1, Ole Rahmel 1, Niklas Landin 1.

Mål, TTH: Magnus Bramming 7, Kay Smits 5, Jonas Porup 3, Peter Balling 3, Vignir Svarvasson 3, Mikkel Mortensen 3, Lars Mousing 1, Viktor Östlund 1.

Udvisninger: TTH 4, Kiel 1 - Niels Lindholt fik rødt kort efter 3x2 minutter

Tilskuere: 10.000 i Sparkassen Arena, Kiel

Annonce

Bronzekamp

Dermed kan holdet se frem til at skulle spille bronzekampen, som bliver spillet lørdag aften klokken 18.00.

Udover æren, så er der også 25.000 euro til tredjepladsen, mens der er 10.000 til fjerdepladsen. Det bliver da heller ikke noget problem for holdet at sætte sig op til bronzekampen, for det lå lidt i kortene, at Kiel var for stor en mundfuld.

- Det er en kamp, som jeg glæder mig rigtig meget til. Det er en af mine sidste kampe for TTH Holstebro, og den vil jeg nyde så meget, som jeg overhovedet kan, siger Jac Karlsson, som efter denne sæson tager tilbage til sin barndomsklub i Finland.

Annonce

Fantastisk stemning

Det er kampe af denne kaliber, som spillerne vil huske resten af deres liv. Sparkassen Arena i Kiel er en af de absolut største håndboldscener i verden, og det er et publikum som i den grad lever sig med i opgørene.

Det nåede aktørerne også at sætte pris på undervejs.

- Det er langt fra noget, som vi oplever hver dag, så det var virkeligt fedt at løbe rundt derinde, siger Magnus Bramming

Også Patrick Westerholm, som har haft en lang spillerkarriere, inden han blev træner satte stor pris på atmosfæren og kulissen.

- Det er den fedeste kamp, som jeg har haft som træner, og jeg håber selvfølgelig ikke, at det er sidste gang, jeg kommer til sådan en turnering her, siger Patrick Westerholm.

En flok trætte TTH Holstebro-spillere kunne sætte sig til rette og se opgøret mellem Füchse Berlin og Porto, hvor holdet lørdag aften møder taberen i kampen om tredjepladsen og bronzemedaljerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce