Annonce
Struer

Nabo alarmerede politiet: Jørn Bertelsen skulle bare aflevere et juletræ

Juletræsproducenten Jørn Bertelsen fra Tvis havde ingen anelse om, hvad der kunne være galt, da han i nat blev stoppet af politiet ved Bilka-krydset i Holstebro. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Nabo til Struer Kirke hørte bankelyde fra kirkegården og ringede til politiet.

Struer: Politiet var hurtige til at reagere, da en nabo til Struer Kirke klokken 01.21 ringede til den vagthavende på alarmcentralen og fortalte, hvordan der kom høje bankelyde fra kirkegården, og inden opkaldet til politiet observerede naboen også en bil med en lille trailer køre væk fra kirken.

Midt- og Vestjyllands Politi sendte en patrulje mod Struer, og umiddelbart efter Bilka-krydset i Holstebro fik de stoppet den mistænkte, som viste sig at være ganske uskyldig.

- Jeg tænkte selvfølgelig med det samme, at jeg havde kørt lidt for stærkt, eller at der var noget andet med bilen, som jeg ikke lige havde være opmærksom på, fortæller bilens ejer og chauffør, juletræsproducenten Jørn Bertelsen fra Tvis.

- Vi er virkelig under pres for at kunne levere på grund af det vejr, vi har, fortæller han.

Annonce

Jeg tænkte selvfølgelig med det samme, at jeg havde kørt lidt for stærkt, eller at der var noget andet med bilen, som jeg ikke lige havde være opmærksom på.

Jørn Bertelsen, juletræsproducent, Tvis

Larm fra bagklappen

Så dagene går i sin fulde udstrækning med at få samlet træer til eksport, og onsdag aften pakkede han så sin trailer og kørte ud til de mange lokale kirker og andre, der har bestilt juletræer, som gerne skulle leveres inden weekenden.

- Vi havde været i både Fly ved Mogenstrup og Vind nede syd for Nørre Felding, fortæller han - og døgnets sidste tur gik så mod nord, da der skulle leveres juletræer til kirkerne i både Asp og Ølby og Gimsing og Struer.

Struer Kirke var det sidste stop på ruten, og da Jørn Bertelsen blev stoppet af politiet, slap han da også for videre tiltale.

- Vi havde leveret et fire og et halvt meter højt træ og et to meter højt træ til Struer Kirke og var kørt ind på kirkegården, hvor vi havde en aftale om at skulle lægge dem ved materielgården, forklarer han.

Så umiddelbart forstod Jørn Bertelsen ikke, hvordan naboen til Struer Kike kunne have hørt høje bankelyde, da politiet forklarede ham, hvorfor han godt mør efter en lang arbejdsdag blev stoppet på vejen hjem.

- Det må have været den lyd, der kommer, når vi lukker bagklappen på vores trailer, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce