Annonce
Militær femkamp

- Jeg prøver at tage det som en ekstra lang offseason

Sara Hjalager har brugt meget af sin tid under coronakrisen på blandt andet forhindringsbanen, hvor der altid er plads til at finpudse teknikken og finde steder, hvor der kan vindes ekstra sekunder. Arkivfoto: Morten Stricker
I weekenden skulle Sara Hjalager have forsvaret sit nordiske mesterskab. I stedet bruger den militære femkæmper fra Idom tiden på teknisk træning. Man må jo prøve at få det bedste ud af det, siger hun.
Annonce

København: Maj til september er højsæsonen som militær femkæmper, det er i denne periode, hvor der normalt skal dystes ved konkurrencer både i ind- og udland. Men intet er som bekendt normalt lige i øjeblikket.

I weekenden var der skrevet Nordisk Mesterskab i Slagelse ind i kalenderen, hvor Sara Hjalager skulle forsøge at vinde guld for fjerde år i træk, men det har hun kunne sætte en tyk streg henover. Det samme gælder en stribe internationale konkurrencer, inklusiv verdensmesterskaberne i august i Sverige der er blevet udskudt til 2021.

- Det bliver så ikke i år, NM er dog ikke blevet aflyst, men i stedet flyttet til september og slået sammen med DM, så det får vi forhåbentligt stadigt lov til. Vi skulle også have været i både Moskva og Østrig de kommende måneder, så det er mere eller mindre hele sæsonen, der ikke bliver til noget, fortæller Sara Hjalager.

- Men der er jo ikke meget, man kan køre ved det, så jeg må bare prøve at få det bedste ud af det, siger Hjalager.

Militær femkamp

Militær femkamp består af fem forskellige discipliner. Resultaterne i hver disciplin omregnes til point, hvor vinderen er den person, der har fået flest point i alt.

Sara Hjalager blev den første dansker, der scorede mere end 5400 point efter de fem discipliner, da hun i 2018 vandt VM-guldet.

Disciplinerne er:

1. Skydning

2. Forhindringsbaneløb

3. Svømmeforhindringsbane

4. Kast med håndgranat

5. Terrænløb

Annonce

Lang offseason

Uden konkurrencer er der ikke grund til at presse kroppen til det yderste. Som atlet på topniveau er Sara Hjalager aldrig i dårlig form, men topformen skal hun først ramme, når der er noget på spil.

Coronakrisen er, så at sige, en lang forlængelse af vintersæsonen hvor der er tid til at arbejde med de små detaljer. Derfor bruger hun for tiden meget af energien på teknisk træning.

- Jeg prøver at tage det som en ekstra lang offseason, hvor jeg har arbejdet meget med min teknik. Både i granatkast og på forhindringsbanen, forklarer Sara Hjalager.

Til gengæld lider hun under, at de danske svømmehaller er lukket land for alle andre 41 danske landsholdssvømmere. Og det er ikke ideelt, når en af de fem discipliner i militær femkamp er svømme-forhindringsbanen.

- Som det ser ud nu, bliver det først til august, jeg igen kan få lov til at træne i svømmehallen. Jeg bor næsten lige ved siden af havnebassinet på Islands Brygge, men det er også lukket, så det må blive i det åbne hav, hvis jeg skal ud og have lidt føling med vandet, siger Sara Hjalager.

Annonce

På træningslejr

Der er dog også små lysglimt, for selvom der ikke kommer til at være konkurrencer over sommeren, begynder tingene at normalisere sig. Første skridt tages allerede her i weekenden, hvor det aflyste NM bliver afløst af en træningslejr for landsholdet i militær femkamp.

- Det bliver første gang i månedsvis, at vi kommer til at være sammen, indtil nu har jeg kun trænet sammen med en anden. Så det bliver rigtig rart at kunne se de andre igen, fortæller Sara Hjalager.

I denne uge blev det også igen muligt at komme på skydebanen, hvilket den militære femkæmper også har været afskåret fra de seneste måneder.

Sæsonens eneste mål bliver som tidligere nævnt det kombinerede DM og NM til september, og selvom det ikke er helt det samme, rent motivationsmæssigt, som at skulle forberede sig på et VM skal den 30-årige atlet fra Idom nok finde topformen til den tid.

- Der er jo kun et skud i bøssen denne sæson, så det er med at være skarp, når det gælder, siger Sara Hjalager.

- Som det ser ud nu, bliver det først til august, jeg igen kan få lov til at træne i svømmehallen. Jeg bor næsten lige ved siden af havnebassinet på Islands Brygge, men det er også lukket, så det må blive i det åbne hav, hvis jeg skal ud og have lidt føling med vandet, siger Sara Hjalager. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce