Annonce
Holstebro

- Jeg har mistet noget af tilliden til det offentlige

- Jeg kan sagtens genkende de ting, som Rigsrevisionen har fundet frem til. Desværre ser det noget værre ud, end jeg havde regnet med, fortæller Karsten Hamborg Ravnsgaard. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Karsten Hamborg Ravnsgaard har fået et hav af positive reaktioner på, at han gik til Rigsrevisionen med sin mistanke om svindel med offentlige midler via Forsvarets Ejendomsstyrelse. Selv har hans tillid dog lidt et knæk.

Holstebro: Da Rigsrevisionens rapport om manglende kontrol og mulig svindel med Forsvarets midler blev præsenteret fredag, fulgte Karsten Hamborg Ravnsgaard interesseret med.

Det var ham, der reelt startede undersøgelsen, da han kontaktede Rigsrevisionen tilbage i april, efter han havde opdaget en række mistænkelige transaktioner gennem det firma i Holstebro, hvor han var ansat dengang.

- Jeg kan sagtens genkende de ting, som Rigsrevisionen har fundet frem til. Desværre ser det noget værre ud, end jeg havde regnet med, fortæller Karsten Hamborg Ravnsgaard.

Hvordan værre?

- Fordi det også viser sig, at de samme ting kan ske i andre styrelser og ministerier. Det er åbenbart bredt, at man har manglet den fornødne kontrol.

Karsten Hamborg Ravnsgaard fortæller, at det netop var bestilling af et større parti lamper op til julen 2018, der fik hans indre revisoralarm til at lyse rødt.

Forløbet er også beskrevet i Rigsrevisionens redegørelse, hvor man kan læse om, hvordan Forsvarets Ejendomsstyrelse den 23. december købte lamper for 100.000 kroner til hver af 14 redningstationer, som herefter skulle være blevet sat op den 27. december fra Nexø til Thyborøn.

- Det taler vist for sig selv, siger Karsten Hamborg Ravnsgaard.

Annonce

Folk har bakket op

Men alt er ikke negativt. Dagen har på mange måder også været god.

- Det er dejligt at kunne komme ud med det, og jeg har faktisk kun fået positive reaktioner, siger Karsten Hamborg Ravnsgaard.

- Folk har været utrolig opbakkende og sagt, at det var godt, at jeg gik videre med det. Det luner. Men jeg har dog også mistet noget af tilliden til det offentlige. Det kommer jeg ikke udenom. Jeg troede faktisk ikke, at der var en så lemfældig omgang med pengene. Nu har man desværre set forskellige sager på det seneste, og det kan da ikke undgå at påvirke mig, siger Karsten Hamborg Ravnsgaard.

På baggrund af Rigsrevisionens hårde kritik er Forsvarsministeriets rejsehold blevet sendt af sted til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring for at komme til bunds i sagen om manglende kontrol og mulig svindel.

Rejseholdet skal senest have sin konklusion klar om to måneder.

- Og jeg håber, at det snarere bliver inden for den næste måned, siger forsvarsminister Trine Bramsen til Berlingske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce