Annonce
Holstebro

- Jeg har mistet noget af tilliden til det offentlige

- Jeg kan sagtens genkende de ting, som Rigsrevisionen har fundet frem til. Desværre ser det noget værre ud, end jeg havde regnet med, fortæller Karsten Hamborg Ravnsgaard. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Karsten Hamborg Ravnsgaard har fået et hav af positive reaktioner på, at han gik til Rigsrevisionen med sin mistanke om svindel med offentlige midler via Forsvarets Ejendomsstyrelse. Selv har hans tillid dog lidt et knæk.
Annonce

Holstebro: Da Rigsrevisionens rapport om manglende kontrol og mulig svindel med Forsvarets midler blev præsenteret fredag, fulgte Karsten Hamborg Ravnsgaard interesseret med.

Det var ham, der reelt startede undersøgelsen, da han kontaktede Rigsrevisionen tilbage i april, efter han havde opdaget en række mistænkelige transaktioner gennem det firma i Holstebro, hvor han var ansat dengang.

- Jeg kan sagtens genkende de ting, som Rigsrevisionen har fundet frem til. Desværre ser det noget værre ud, end jeg havde regnet med, fortæller Karsten Hamborg Ravnsgaard.

Hvordan værre?

- Fordi det også viser sig, at de samme ting kan ske i andre styrelser og ministerier. Det er åbenbart bredt, at man har manglet den fornødne kontrol.

Karsten Hamborg Ravnsgaard fortæller, at det netop var bestilling af et større parti lamper op til julen 2018, der fik hans indre revisoralarm til at lyse rødt.

Forløbet er også beskrevet i Rigsrevisionens redegørelse, hvor man kan læse om, hvordan Forsvarets Ejendomsstyrelse den 23. december købte lamper for 100.000 kroner til hver af 14 redningstationer, som herefter skulle være blevet sat op den 27. december fra Nexø til Thyborøn.

- Det taler vist for sig selv, siger Karsten Hamborg Ravnsgaard.

Annonce

Folk har bakket op

Men alt er ikke negativt. Dagen har på mange måder også været god.

- Det er dejligt at kunne komme ud med det, og jeg har faktisk kun fået positive reaktioner, siger Karsten Hamborg Ravnsgaard.

- Folk har været utrolig opbakkende og sagt, at det var godt, at jeg gik videre med det. Det luner. Men jeg har dog også mistet noget af tilliden til det offentlige. Det kommer jeg ikke udenom. Jeg troede faktisk ikke, at der var en så lemfældig omgang med pengene. Nu har man desværre set forskellige sager på det seneste, og det kan da ikke undgå at påvirke mig, siger Karsten Hamborg Ravnsgaard.

På baggrund af Rigsrevisionens hårde kritik er Forsvarsministeriets rejsehold blevet sendt af sted til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring for at komme til bunds i sagen om manglende kontrol og mulig svindel.

Rejseholdet skal senest have sin konklusion klar om to måneder.

- Og jeg håber, at det snarere bliver inden for den næste måned, siger forsvarsminister Trine Bramsen til Berlingske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce