x
Annonce
Sport

- Jeg er ude og gå tur med min søn, men ellers holder jeg mig inde i lejligheden

- Lige nu prøver jeg at træne herhjemme, men så snart de igen lukker døren op til hallen, så skal jeg nok stå forrest for at komme derind, siger Christian Lind Thomsen. Arkivfoto: Morten Stricker
Christian Lind Thomsen er stadig på vej tilbage, efter han i september blev ramt af den sjældne sygdom Guillain-Barrés-syndrom. Derfor tager badmintonspilleren også sine forholdsregler i disse corona-tider, men når først døren til hallen igen bliver låst op, kan man godt regne med, at han vil stå forrest for at komme ind og træne.

København: Samfundet har ændret sig markant de seneste uger, i takt med at alvorligheden af corona-udbruddet er gået op for både myndigheder og privatpersoner.

Mange lukker sig inde i deres hjem, viser ekstra påpasselighed og i det hele taget undgår unødvendig kontakt med omverdenen. Det gælder også badmintonspilleren Christian Lind Thomsen, der fysisk stadig er i en genoptræningsfase, efter holstebroeren i september blev ramt af den sjældne sygdom Guillain-Barrés-syndrom.

Fra den ene dag til den anden gik Christian Lind Thomsen fra at være toptrænet atlet til lam i hele kroppen. Og af samme grund er han også ekstra forsigtig i disse dage, for han ved godt, at hans immunforsvar næppe er helt på toppen.

- Jeg er ude og gå tur med min søn, men ellers holder jeg mig inde i lejligheden. Der er ingen grund til at tage for store risiko, fortæller Christian Lind.

Han er dog et eller andet sted taknemmelig for, at corona-krisen ikke allerede kom i efteråret, hvor han var hårdere ramt af sygdommen.

- Jeg er da glad for, at alt det her ikke skete for et halvt år siden, hvor jeg var hårdere ramt og dermed mere sårbar overfor virussen, siger Christian Lind.

Annonce

Guillain-Barrés syndrom

  • Guillain-Barrés syndrom er en akut opstået nervebetændelse, hvor kroppens immunforsvar angriber nerverne.
  • Symptomerne er tiltagende muskelsvaghed, som begynder i fødderne og bevæger sig opad i ben og krop.
  • Omkring en ud af fem får lammelse af vejrtrækningen. I sjældne tilfælde kan man være fuldstændig lammet.
  • Sygdommen behandles på hospital med intravenøs immunoglobulin (IVIG) eller plasmaferese.
  • De fleste kommer sig fuldstændigt efter sygdommen, men det kan tage op til 1 år.

Kilde: sundhed.dk

Var begyndt at træne

Der var ellers meget, der så positivt ud i begyndelsen af året. Siden december er der kommet fart under de fysiske fremskridt, så meget, at den 35-årige badmintonspiller også var vendt tilbage på træningsbanen i Hvidovre.

Noget som han i næsten et halvt år havde ventet på igen at blive i stand til.

- Fysisk er jeg nok på 70-80 procent lige nu, så jeg er stadig et stykke for topformen. Men bare det at kunne træne var virkeligt dejligt, og jeg kan mærke, hvordan næsten hele kroppen fungerer igen - det er kun lige mine fødder, som stadig 'sover en smule', forklarer Christian Lind, som af samme grund har fået mere tro på et comeback som spillende træner for Hvidovres 1. divisionshold:

- Jeg tror bare på det nu, og det siger lægerne også til mig. Nu er det blot et spørgsmål om tid, før jeg er tilbage, og håbet er at være klar til gøre comeback, når den nye sæson begynder til september.

Men glæden over at være tilbage på træningsbanen varede kort. Så kom corona-epidemien og lukkede for adgangen til badmintonhallerne.

- Der er ingen tvivl om, at jeg er en træningsnarkoman og ikke kan vente med at komme i hallen. Lige nu prøver jeg at træne herhjemme, men så snart de igen lukker døren op til hallen, så skal jeg nok stå forrest for at komme derind, siger Christian Lind Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce