Annonce
TTH Herrer

- Jeg er i bund og grund barnepige for en flok forkælede voksne mænd

Steen Kallesøe i gang med at skrive trøjenumre på vandflaskerne, så spillerne kan se, hvis flaske der er deres. En af mange opgaver, Steen tager sig af på en udlandstur med TTH Holstebro. Foto: Morten Strægaard
I noget der ligner 20 år har Steen Kallesøe været holdleder for TTH Holstebros herrer, og han nyder stadig jobbet - også selvom der er mange flere opgaver i det end bare at fylde drikkedunkene.

Györ: Når TTH Holstebro er på tur, ligger der mange små opgaver, der skal løses undervejs. Og mange af dem bliver løst af den samme mand.

Steen Kallesøe er manden, der holder snor i den ungarske buschauffør, der skal køre holdet mellem hotellet, lufthavnen og arenaen.

Det er ham, der husker at få overtrækstrøjer og harpiks med til træningen.

Det er også ham, der smutter over i det nærliggende supermarked og provianterer drikkevand, chokoladebarer og kakaomælk til spillerne.

Han holder øje med, at restauranten har mad klar til de aftalte tidspunkter og tager det tekniske møde med EHFs repræsentanter.

Og så er det i øvrigt også Steen, der har det med at blanke nogle af spillerne af i kortspil, når holdet er på lange udebaneture.

Alt sammen - især det sidste - med et stort smil. For 63-årige nyder sit ulønnede job som holdleder for TTH Holstebros herrer, et job han har bestræbt helt tilbage siden dengang klubben bare hed Tvis og ikke var slået sammen med HH90 i en fælles eliteoverbygning.

Steen Kallesøe

Steen Kallesøe er lige fyldt 63 år og har i omkring 20 år været holdleder for TTH Holstebros herrehold.

Bor i Holstebro sammen med konen Bente, som han har tre voksne børn med - Lars, Jane og Jeppe. Indtil 2007 boede parret i Tvis.

Til hverdag driver parret tøjengrosfirmaet Creme Fraiche, der sælger modetøj til kvinder i alle aldre, og har butikker over hele landet.

Snydt for rekorden

Steen begyndte i Tvis tilbage 1970'erne, dengang hvor klubben ikke havde nogen hal at spille i og stadigt spillede på græs. Han var med til at spille klubben fra serie 3 og op i Danmarksserien, inden han valgte at stille håndboldskoene på hylden og i stedet begyndte at påtage sig opgaver udenfor banen.

- Da vi kom op i Danmarksserien, kunne jeg godt selv se, at jeg ikke længere var dygtig nok til at være med, så jeg stoppede, fortæller Steen Kallesøe.

På et tidspunkt overtog han også rollen som holdleder for førsteholdet, og det har Steen Kallesøe ikke givet slip på siden.

- Det er nok omkring 20 år, jeg har været holdleder, men jeg er faktisk ikke helt sikker på, hvad det præcise antal år er. Men vi er omkring de 20 år, og jeg har i hvert fald været med så længe, at jeg for længst burde have overtaget kamprekorden fra John Mikkelsen, siger Steen Kallesøe med et stort smil.

Klubbens nuværende direktør John Mikkelsen er noteret for 404 førsteholdskampe og er dermed kamprekordholder i TTH Holstebro. En titel som Kallesøe altså ville have overtaget, var tjansen som holdleder blevet talt med i opgørelsen.

Barnepige

Kallesøe ligger mange timer i jobbet som holdleder, i gennemsnit omkring 10 timer om ugen, selvom han ikke får en krone for det. Det vil han heller ikke have, skulle man tilbyde ham det, for det er ikke derfor, han gør det.

At han så kunne fortjene det, er noget andet. Ikke mindst når man ser på de mange arbejdsopgaver.

- Du er i bund og grund barnepige for holdet, og ja, de er forkælede. De skal bare koncentrere sig om at spille håndbold og så klarer jeg og de andre holdleder en masse andre ting for dem, forklarer Steen Kallesøe.

Nogle gange kunne han da godt ønske, at spillerne var lidt mere selvstændige. Men han ved godt, at pegefingeren peger tilbage på ham selv, for når nu de er blevet vant til, at holdlederne ordner det meste, så stopper de med at tænke over, hvor alting kommer fra.

- Hvis jeg for eksempel ikke havde taget harpiks med i dag, så var det helt sikkert blevet glemt, og så havde vi manglet det til vores træning. Alle stoler jo på, at jeg har styr på det, forklarer Steen Kallesøe, mens vi sidder i en lille skolehal i Györ og overværer TTHs træning fredag aften, dagen før EHF Cup-kvartfinalen mod Tatabanya.

I weekenden var han alene afsted som holdleder, men til almindelige ligakampe deles han om hvervet med Mogens Kjær.

- Du er i bund og grund barnepige for holdet, og ja, de er forkælede. De skal bare koncentrere sig om at spille håndbold, og så klarer jeg, og de andre holdleder en masse andre ting for dem, forklarer Steen Kallesøe, der i løbet af weekenden i Ungarn flere gange måtte over til supermarkedet for at proviantere. Foto: Morten Strægaard

Ven og støttepædagog

Når man er holdleder, er det ikke kun praktiske opgaver, der falder i skødet på en. Det er også et job med et socialt aspekt indbygget.

- Nogle gange har nogle af de unge spillere brug for at snakke lidt og fortælle, at træneren er en idiot. Så er man også lige støttepædagog i den situation, fortæller Steen Kallesøe.

Den del af jobbet har han heller ikke noget imod. Faktisk er han så glad for tjansen, at der ikke er sat nogen udløbsdato, selvom fødselsattesten er begyndt at gulne.

- Så længe, jeg selv synes, det er sjovt og de ikke synes, jeg bare er en gammel idiot, så fortsætter jeg, siger Steen Kallesøe.

Og så længe konen giver lov eller hvordan?

- Jeg spørger hende ikke om lov, så kan hun jo ikke sige nej. Og hun får jo også nogle fridage, hver gang jeg er afsted, slutter holdlederen med et stort smil.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce