Annonce
Navne

- Jeg er hammergo´ til at stå på inliners...

Ny handicap og psykiatrichef i Lemvig, Annie Røn, under spadseretur-interviewet omkring Lemvig Sø. Foto: Johan Gadegaard.
Når handicap- og psykiatrichef Annie Røn går ind i noget, så gør hun det også helhjertet, hvad enten det er arbejde eller fritidsinteresse

Lemvig: - Jeg er hammergo' til at stå på inliners...

Hvor kom den lige fra, da vi havde interview med Lemvig Kommunes nye handicap- og psykiatrichef, Annie Røn.

Jo, det var svaret, da vi gik lidt tættere på Annie Røns store forkærlighed for det frivillige arbejde og med de mange gode erfaringer, hun selv har haft fra frivilligt arbejde, og som hun gerne så et endnu større samarbejde med inden for sit arbejdsfelt.

Så da hun skulle svare på, hvor hendes eget engagement i frivilligt arbejde kom fra, ja, så kom svaret med, at hun er så dygtig til at løbe på skøjter, at hun for eksempel har gennemført marathon-distancen ved Berlin Marathon - vel at mærke på inliners.

Annonce

Et tilfælde

Det var så mere eller mindre et tilfælde, at hun fik den interesse.

- Vi har en søn, der på grund af megen mellemørebetændelse havde udfordringer med balancen. Vi boede i Næstved, og hvad kunne man så gøre ved det der? Der kunne vælges mellem ballet, gymnastik og skøjteløb. Det blev det sidste.


Sådan er det med mig. Når jeg går ind i noget, så vil jeg også vide noget om det

Annie Røn, handicap- & psykiatrichef, Lemvig Kommune


Sønnen startede, Annie Røn fulgte med som forælder. Blev selv grebet af sporten, og en dag blev der spurgt til frivillige, der ville hjælpe med at træne.

- Så rejste jeg mig fra tilskuerpladserne. Jeg meldte mig, og det blev til flere og flere træneruddannelser afsluttende med en diplomuddannelse under Dansk Idræts Forbund. Sådan er det med mig. Når jeg går ind i noget, så vil jeg også vide noget om det. Får et barn for eksempel ondt i knæet ved skøjteløb, så vil jeg have en rimelig viden til at vurdere, hvad det skyldes, og hvad man skal gøre ved det.

- Sådan har jeg det også i andre sammenhænge - også mit arbejde. Er jeg leder, vil jeg også have en viden om de mekanismer og udfordringer, der er på alle plan i leder-arbejdet.

Annonce

De frivillige

Annie Røn ser gerne, at der etableres et samarbejde med frivillige, som kan være til hjælp.

- De frivillige skal naturligvis ikke udfylde de professionelle opgaver, som vi ansatte har. Men de kan give en række tilbud, som vi ikke kan som ansatte, fordi de netop lægger frivillige timer i det, og gør det muligt at lave udflugter, arrangementer og meget andet, som er en stor hjælp, når det supplerer det arbejde, vi som ansatte og professionelle gør, siger Annie Røn.

Hun er i gang med et samarbejde med Lemvig Frivilligcenter om for eksempel mentorer, som hun mener vil være en god hjælp i mange sammenhænge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Julie Holm præsenteret i ny ligaklub

Navne

Irak-krigen tændte EL-profils politiske ild

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Holstebro

55-årig gemte stikvåben i bilen

Annonce