Navne

Jeg er først og fremmest landmand

Det er efterhånden ved at være mange år siden, at Erlig Forbech gik sammen med en af sine naboer om at få arrangeret hyggepløjning på markerne ved Nygaard. Her ses han selv på en langt over 50 år gammel Massey Fergusun i 2010. Arkivfoto:
Formanden for Ølby-Asp-Fousing Sognes menighedsråd, Erling Forbech, fylder 60 år på søndag

60 år: Erling Forbech fra Ølby voksede op på et landbrug ved Handbjerg og har altid været landmand.

- Det er derfor jeg aldrig har været opstillet som kandidat til byrådet. Jeg ville slet ikke kunne holde ud at være med til de politiske møder på rådhuset midt i høsten, konstaterer han.

Men ud over at passe sit landbrug har han også altid været med til at sætte en dagsorden i Venstres bagland.

Det samme er tilfældet i landboforeningerne, først i Strueregnens Landboforening og i dag som formand for planteavlsudvalget i Lemvig Landboforening.

- Der er en tendens til, at jeg altid går hen og bliver valgt som formand, når jeg engagerer mig i noget, konstaterer han.

Da hans fire børn var små, var det således helt naturligt for ham at tage med og blive leder i den lokale spejdertrup.

- Jeg var også selv spejder, og blev altså ved med det, lige indtil mine egne børn blev så store, at de valgte det fra, fortæller han.

Til gengæld engagerede han sig i sit arbejde for menighedsrådet, og som formand var han bannerfører for en sammenlægning af alle de tre menighedsråd i Langhøjområdet til ét.

Her har han så også været med til at ansætte både præst og den nye provst i Struer Provsti.

- Et spændende arbejde, siger han og det samme gælder et stort projekt ved kirken i Asp, hvor menighedsrådet har fået bygget helt nyt kirkehus.

Der må i det hele taget gerne ske noget for Erling Forbech.

Hvis bare det kan ske, uden at det går ud over arbejdet med landbruget på Nygaard ved Ølby, som Erling og Jette Forbech overtog i 1988.

Men det er Erling, der passer bedriften, mens Jette passer sit arbejde som plejehjemsleder i Vildbjerg.

- Jeg har tidligere haft en medhjælper ansat, men nu passer jeg det hele selv, fortæller han med masser af overskud til at være både udadvendt og engageret i alt det, der sker i lokalområdet.

Fødselsdagen på søndag fejres i selskab med den nærmeste familie - Erling og Jette Forbechs fire børn og seks børnebørn. Tirsdag efter påske er der åbent hus med kaffe på kanden til kolleger og bekendte på gården ved Ølby, og lørdag den 27. april bliver Erling Forbech så fejret med en større fest i forsamlingshuset i Sevel.

0/0
Annonce
Navne

Klassisk er cool og Mozart var en rockstar

Navne

Nyt tværfagligt samarbejde i Kiropraktisk Klinik Holstebro

Navne

Nye navne med lokal tilknytning i Kraks Blå Bog

Navne

Saucernes præcise mester

Navne

Holstebro-kvinde bliver ny forskningschef

Navne

Hjulene ruller på Rydhave: tidligere ligaprofil og cykelrytter bliver lærer

Annonce