Annonce
Kultur

- Jeg er en af de unge, der faktisk godt kan lide at blive her i Struer

Kira Goul-Jensen er kvinden bag Struers helt egen julesang anno 2019. Foto: Johan Gadegaard
Struer får igen i år sin helt egen julesang - "Jul i hele byen" - og det er den blot 22-årige Kira Goul-Jensen, som står bag. Avisen fik lov at kigge indenfor til de sidste indspilninger, der foregik i Struer Kirke.
Annonce

Struer: Stemmerne skal lige varmes op, og de sidste detaljer om, hvem står hvor, kommer på plads, mens der rodes lidt med to mikrofonstativer, som denne aften er placeret lige midt i Struer Kirkes rum.

Foran dem står hele tre, lokale kor - Side by Side, Good Vibrations og Struer Kirkekor, hvis udfoldelser skal foreviges.

De er nemlig en del af Struers helt egen julesang anno 2019 - "Jul i hele byen" - som 22-årige Kira Goul-Jensen fra Struer står bag.

- Jeg startede med at have skrevet den her sang - tekst og melodi - og siden er den så blevet finpudset, og der er lavet lidt om i teksten, begynder hun:

- Det kom sig af, at jeg skal synge til Ausumgaard Julemarked, så jeg var lige så stille begyndt at gå og nynne og øve julesange der tilbage i september. Jeg kom lidt i julestemning, og så kom der bare lige pludselig en melodi til mig og nærmest en film inde i hovedet.

Kira Goul-Jensen fik sig lukket inde med det samme, nynnede melodien ind på sin mobil og begyndte så ellers bare at skrive.

Jeg forestillede mig selv gå rundt i byen, mens jeg skrev den og prøvede at skrive ned, hvordan juletiden er.

Kira Goul-Jensen, 22 år, Struer

Annonce

Vent lidt endnu

Det endte med at blive grundlaget for den julesang, vi andre må vente lidt endnu med at få lov at lytte til.

- Jeg var med i koret på sidste års julesang (til Struer, red.), og jeg kunne godt lide det med, at Struer lavede en julesang. Jeg ville så bare gerne lave en sang, andre byer også kan høre, fortæller Kira Goul-Jensen.

Årets julesang er derfor en mere universel en af slagsen. Den handler ikke kun om Struer, men der er så til gengæld en hel masse fra Struer med på den.

Ligesom en julesang til Struer ikke var fuldstændig nyt for Kira Goul-Jensen, er musikken det bestemt heller ikke.

Hun kom med i sit første band allerede i de mindre klasser og har været i et lige siden. Der er blevet sunget til bryllupper og fødselsdage, og så er hun kirkesanger i Struer Kirke.

- Jeg arbejder som vikar på en skole i Struer og er en af de unge, der faktisk godt kan lide at blive her i Struer. Jeg har så meget familie og så mange venner - alt er bare i Struer for mig, fortæller Kira Goul-Jensen.

Annonce

Jeg tænkte fedt

Musikken er en hobby for den unge kvinde, der grundlæggende bare synes, det er sjovt at kunne starte et projekt som det her op.

Kira Goul-Jensen vil da også gerne i gang med at uddanne sig til eventkoordinator og søger lige nu faktisk en elevplads.

- Det med at planlægge et event er bare lige mig, lyder det.

Med på julenummeret er også Jørgen Kleon Jeppesen, der er organist ved Struer Kirke. Han spiller klaver og har arrangeret det, korene synger, og været med til at arrangere, hvilke instrumenter der skulle med.

- Kira kom til mig og sagde; "Jeg har skrevet en julesang", og jeg tænkte fedt. Det er en af de ekstra gode ting ved at arbejde her, at man har med kirkekoret at gøre, fortæller han:

- Man følger jo også med i udviklingen af korsangerne på sidelinjen. Nogle af dem kommer her jo allerede i 3. klasse.

Jørgen Kleon Jeppesen fortæller videre, at han har to ambitioner for kirkekoret.

- Man skal udvikle sin musikalitet og sit selvværd, for unge mennesker kan alt, hvis de har selvværdet med.

Teknikken var på plads mandag aften, da de sidste indspilninger af årets julesang fandt sted i Struer Kirke. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Også en musikvideo

Jørgen Kleon Jeppesen var da heller ikke det mindste i tvivl, da han første gang hørte julesangen og blev spurgt, om han ville være med til at arrangere den.

Eneste krav var, at det var Kira Goul-Jensen, der stod ved roret.

Selve sangen, som kommer ud lige op til 1. december på Lydens Bys sociale medier, beskriver kvinden bag således:

- Det er en stemning af, hvordan det lige så stille bliver mørkere, og at vi selv er nødt til at skabe hygge ved at få nogle lys rundt omkring. Hvordan det er hyggeligt, når der kommer sne, og det dufter af brændte mandler i gaden, forklarer Kira Goul-Jensen:

- Jeg forestillede mig selv gå rundt i byen, mens jeg skrev den og prøvede at skrive ned, hvordan juletiden er.

Ud over indspilningen af korenes stemmer samt nogle blæsere mandag aften i Struer Kirke blev der også filmet. Der kommer nemlig også en musikvideo ud af det hele. Den står Lydens By-værkstedet for, og det er tilmed Jesper Lundager derfra, som får indspillet og producerer sangen.

Hele tre, lokale kor var på plads i kirken, så der var stemmer nok at tage af. Foto: Johan Gadegaard
Til at holde styr på de mange stemmer var Jørgen Kleon Jeppesen, der også spiller klaver på den nye julesang. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce