Annonce
Navne

Jeg elsker at se folk, der har ild i øjnene

Søren Nielsen Sørensen. Pressefoto
Søren N. Sørensen, Herning, kan 1. august fejre 25 år hos SAGRO.
Annonce

- Jeg elsker at se de folk, der har ild i øjnene, siger økonomirådgiver Søren N. Sørensen, der 1. august gennem 25 år har kunnet opleve netop dét, som driftsøkonom hos SAGRO.

Søren N. Sørensen er vokset op på en gård ved Tistrup, og valgte at træde i faderens fodspor og gå landbrugsvejen.

Han er uddannet landmand fra Ladelund Landbrugsskole. Her fandt han også ud af, at det var arbejdet med projektløsninger, der interesserede ham frem for arbejdet med køerne.

Derfor tog han efter aftjent militærtjeneste først en HF og siden fem år på Landbohøjskolen i København. Selv om han kunne lide storbyen med alle dens muligheder, vendte han i 1989 tilbage til Jylland som underviser på Vejlby Landbrugsskole ved Århus.

Her oplevede han at undervise de dedikerede unge, der tidligt brændte for enten at skulle ud at etablere deres eget landbrug eller køre sig selv i stilling til et job som rådgiver i landbruget.

Undervisningen gav som nyuddannet Søren en mulighed for at arbejde med flere områder indenfor økonomien, inden han i 1995 fik job som økonomirådgiver i Hedeboernes Samvirkende Landøkonomiske Foreninger i det daværende landbrugscenter i Aulum.

Søren N. Sørensen har over årene haft flest opgaver indenfor driftsøkonomien blandt kvægfolk.

Med udgangspunkt i kundernes strategi har Søren i dagligdagen meget fokus på analyser af regnskabsdata og optimering af ressourceudnyttelse med henblik på at optimere kundernes bundlinje

Annonce

De er ”pivdygtige”

Gennem årene har arbejdet blandt meget andet også omfattet rådgivning omkring nyetableringer. Her beskriver Søren mange af de unge nyuddannede, der kommer ind i landbruget i dag som ”piv-dygtige”. De har fokus på forretningen og er meget ledelsesorienterede.


Jeg var fra starten fascineret af at se den glød, de kom med. Tænk at de havde revet familien op og forladt venner og hjemland for at komme til Danmark for at udleve deres drøm.

Søren Nielsen Sørensen, om hollandske landmænd i Danmark


Søren fornemmer også, at rådgiverne er blevet bedre til at screene både den enkelte køber og det enkelte projekt, så forudsætningerne er de rigtige for en fremtidig rentabel produktion.

Som en del af rådgivningsarbejdet, har han fra starten også været involveret i en del af projekter med etableringer af hollandske landmænd.

- Jeg var fra starten fascineret af at se den glød, de kom med. Tænk at de havde revet familien op og forladt venner og hjemland for at komme til Danmark for at udleve deres drøm, siger han.

Endelig har han gennem mange år været involveret i mange sager om tilskud til diverse investeringsprojekter i landbruget. Her har det været vigtigt at kende mulighederne og finesserne i ansøgningsproceduren, så tilskudsmidlerne hurtigst muligt kom i landmandens lomme.

Søren N. Sørensen markerer jubilæet som et middags-arrangement med afdelingen den 21. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce