Holstebro

Jeg blev fanget i en bankboks - kan jeg komme ud?

Escape House åbner d. 28 marts. De har blandet slagteri-tema i et af de tre rum. Her bliver man lænket fast, og skal så finde en vej ud. Foto: Johan Gadegaard
Den 28. marts åbner Holstebros nye forlystelse, Countdown – Escape Room, på Østergade i Holstebro. Man skal i grupper på mellem to og seks forsøge at komme ud af et af de tre rum. Inden der er gået en time.

Holstebro: Som en anden Egon Olsen blev jeg lukket inde i Nationalbankens boks, som i denne artikel befinder sig i centrum af Holstebro. Jeg har en genial plan, bliver jeg fortalt. Jeg skulle finde den store diamant, og få den med mig ud, inden vagterne var tilbage om en time.

- Vi har tre rum. Det ene er et slagteri, hvor man bliver låst fast med håndjern, det andet er et tema, der er inspireret af Indiana Jones og så er der boksen, hvor man skal finde den store diamant, siger Line Frøkjær.

Hun står sammen med sin kæreste, Kristoffer Kristensen, og hendes lillebror, Magnus Skovgård, bag det nye Escape Room i Holstebro Midtby. På tre måneder har de bygget tre vidt forskellige rum op – med det formål at få folk til at slippe ud igen. På tid.

Jeg har ikke fået nogen makker med i dag, så med lidt hjælp fra de to ejere, Kristoffer Kristensen og Line Frøkjær, skal jeg prøve at slippe ud.

- Det er helt klart nemmest, hvis man er nogle stykker, så man kan diskutere med hinanden, og måske opdager man nogle andre ting, som man ellers ikke får øje på, siger Kristoffer Kristensen.

Hvad er Escape Room?

Escape Room er en ny aktivitet i Holstebro der åbner den 28 marts. Oprindeligt stammer det fra Asien.

Konceptet går ud på, at man bliver lukket inde i et rum, og så har man en time til at komme ud ved hjælp af forskellige gåder og ledetråde.

Rummene bliver opdateret én gang i året, og de har mulighed for at indrette et fjerde rum, hvis det skulle blive nødvendigt.

Tik-tok tiden går

Et minutur tikker og minder mig om, at jeg har mindre og mindre tid inden vagterne kommer tilbage. Alt imens kæmper jeg med at finde ud af, hvilke nøgler der passer hvor i de mange forskellige bokse. Hvor jeg finder hængelås på hængelås, som hver har en kode.

Tik tok, siger uret, mens jeg kæmper med at få låst hængelåsene op, indtil Line Frøkjær til slut forbarmer sig og hjælper med låsene. De forskellige låse leder mig til slut mod nogle kort.

Jeg sidder og stirrer intensivt på de forskellige kort, der hver indeholder et forskelligt antal prikker. Det skal give en eller anden kode, men hvilken?

- Hvor mange prikker er der, spørger Kristoffer Kristensen? Men sender egentligt bare mine små grå på endnu mere overarbejde.

Endelig. Efter noget der føltes som en evighed fik jeg løst gåden. Den blev bare afløst af endnu en udfordring. Som blev afløst af endnu en gåde. Indtil jeg endte i et helt mørkt rum. Med 15 minutter igen skulle jeg forcere grønne laserstråler for at ende ved et skab. Der indeholdt endnu en udfordring.

- Planen er, at vi skifter de forskellige rum én gang om året, så der kommer til at være noget nyt. Der er også plads til, at vi kan indrette et fjerde rum på et tidspunkt, siger Kristoffer Kristensen.

Heldigvis fik jeg gættet koden til boksen med diamanten og slap ud. Med fem minutter igen, og rigeligt med hjælp.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Erhverv

Lars Larsens søn rykker ind i Actona-bestyrelse

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

Diskotek sigtet for at lukke 17-årig ind

112

Som forsvarer skal man kunne være professionel: - Selv det mest usle menneske, har krav på et forsvar

Holstebro

Hundehegn og frit udsyn skal skræmme skovskidere væk

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Holstebro

Tiltalt for voldtægt af niårig pige: Jeg kørte hende bare hjem

Struer

Befriende besked til 86-årig mand fra Asp: Du kan flytte ind i lejlighed 3 på plejehjemmet på tirsdag

Annonce