Annonce
Mærkedage

Jeff Bridges kommer aldrig af med The Dude

Jeff Bridges modtog i januar i år æreprisen Cecil B. Demille Award for et blivende og langvarigt aftryk på underholdningsindustrien. (Arkivfoto) Mario Anzuoni/Reuters
Med tilbagelænet humor og kantet charme er det lykkedes skuespilleren Jeff Bridges at fastholde en livslang karriere med tilbagevendende highlights.

70 år: Den amerikanske skuespiller Jeff Bridges, som 4. december fylder 70, har for længst forliget sig med, at han for evigt står som "The Dude". Navnet på hans udsyrede glansrolle i Coen-brødrenes filmklassiker fra 1998, "The Big Lebowski".

Rollen gjorde ham til fortsat levedygtig kult. Selv om Bridges har medvirket i over 70 film, så definerer Coen-filmen hans særlige evner i en lang karriere med både op- og nedture.

Han er født ind i showbusiness. Begge forældre var skuespillere, og det samme er hans storebror, Beau Bridges.

Jeff Bridges lagde til gengæld stærkt fra land, da han som bare 22-årig blev Oscar-nomineret for sin gennembrudsrolle i ungdomsfilmen "Sidste forestilling".

I et cool Hollywood har Jeff Bridges formået at forblive den sympatiske, produktive men tilbagelænede fyr, som jævnligt i karrieren har markeret sig med film, som bærer hans særlige signatur.

Ud over "The Big Lebowski" skinner han blandt andet igennem i 1991 i rollen som kynisk radiovært over for en psykisk nedbrudt Robin Williams i Terry Gilliams fantastiske "Fisher King".

Eller et par år før i brødredramaet "De fabelagtige Baker Boys" sammen med storebror Beau, hvor Bridges-brødrene spiller pianister, mens Michelle Pfeiffer slanger sig sexet på klaveret.

Andre highlights er "True Grit" og "Crazy Heart" fra 2010 som falleret countrymusiker. Den sidste, hvor han igen trak på sine evner og kærlighed til musik, udløste en Oscar - efter at han for syvende gang var nomineret.

Det fik ham til at udleve en drøm, og han udgav eget album som 61-årig uden at falde igennem.

Bridges modtog ved Golden Globe-uddelingen i januar i år æresprisen "Cecil B. DeMille Award", der tidligere er gået til navne som Alfred Hitchcock, Meryl Streep, Audrey Hepburn og Jack Nicholson.

I 1984 grundlagde han sammen med andre fra branchen "End Hunger Network" for at bidrage til bekæmpelse af sult i barndommen.

Bridges har siden 1977 været gift med Susan Geston, som han har tre døtre med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];