Kultur

Jason/Clemens' hverdag i Holstebro: Drama er ikke det, der sker på scenen, men bag den

- Jeg troede, at jeg efterhånden kendte enhver lille by, men jeg blev klogere, da jeg sidste år rejste rundt med Cirkus Arena med 172 shows over seks måneder. Jeg vil gerne akklimatiseres, når jeg kommer til en ny by, siger Clemens Telling, manuskriptforfatter og "Jason" i den aktuelle "Terkel - the motherfårking musical". Derfor har man set ham gå ture i Holstebro de seneste dage. Foto: Johan Gadegaard
- Denne forestilling glæder jeg mig til at spille hver gang, og det har faktisk undret mig lidt, siger manuskriptforfatter og "Jason" i "Terkel - the motherfårking musical", Clemens, der er aktuel i Holstebro i disse dage.

Holstebro: Det kan godt være, at man siger: "There's no business like show business."

Der er nu heller ikke "no business like merchandise Business", så af samme grund sidder der allerede en gut i souvenirboden ved indgangen til Musikteatret Holstebro. Klokken er ellers kun 14.30, og den næste forestilling af "Terkel - the motherfårking musical" ligger stadigvæk halvanden time ude i fremtiden.

Her er kun lidt personale, indtil Clemens vandrer ind i hallen. Han øjner straks sælgeren bag bordet med T-shirts og tophuer. De sniksnakker kort, og det ender med, at Clemens mener, at sælgeren sagtens kan være stand-in for ham. Især i forhold til skuespillet, påstår han. Men sælgeren er bestemt ikke enig. Han har nemlig set Jason, som Clemens spiller foruden at være manuskriptforfatteren til "Terkel - the motherfårking musical". - Okay, siger Clemens, nikker og smiler.

Souvenirsælgeren er bestemt ikke alene. Allerede i december, længe inden februarpremieren i Tivoli og nu forestillingerne i Holstebro, var der solgt over 50.000 billetter. Omkring 5000 mennesker vil se musicalen i Holstebro.

- Det er første gang, jeg har givet mig i kast med noget, hvor min egen smag også har været et parameter, og at det i den grad er lykkedes og virker for publikum, det er så livsbekræftende at opleve. Det viser bare, at tiden er moden til det, siger Clemens Telling, der allerede som 16-årige rapper fik sin første pladekontrakt, og senere i livet har taget teatret til sig. Han medvirkede blandt andet i Gnags-teaterkoncerten "Danmark", der i sin tid havde premiere i Holstebro.

- Denne forestilling glæder jeg mig til at spille hver gang, og det har faktisk undret mig lidt, for efter et stykke tid bliver det let rutine, men ikke her. Det skyldes, at der er et godt humør hos hele holdet, samt at vi kan mærke, at vi gør publikum glade.

- Jeg plejer at sige, at det egentlige drama ikke er det, der sker på scenen, men bag den. Det er jo ikke nogen selvfølgelighed, at vi er bedste venner, når vi skal tilbringe så meget tid sammen, men der har kun været sjov, godt humør og professionalisme, tilføjer han.

Terkel - the motherfårking musical

Terkel - the motherfårking musical: Havde danmarkspremiere den 14. februar i Tivolis Koncertsal.

Første stop på landsturnéen var i Musikteatret Holstebro, hvor der var premiere den 11. april. Efter en kort pause vises de to sidste forestillinger tirsdag den 16. og onsdag den 17. april.

Navne som Martin Brygmann, Thomas Bo Larsen og Ruben Søltoft medvirker i musicalen, der er baseret på spillefilmen "Terkel i knibe."

Tager hjem

Havde førnævnte sælger allerede været på plads om formiddagen, og havde han set ud gennem teatrets svingdør, så ville han også have set 39-årige Clemens Telling komme trampende på cykel.

- Jeg kan godt lide at udvide min horisont og få noget frisk luft, når jeg er andre steder, siger Clemens.

Han har, først som rapper og siden da han begyndt at kombinere to karriere, flere gange været i Holstebro. Det er nu første gang, han har taget mountainbikebanen nær kasernen. Den kunne han lide, og det matcher meget godt med, hvad han ellers har oplevet i byen.

- Vi har fået rigtig god behandling og er blevet taget imod med åbne arme. Vi var i byen torsdag nat, og nogle af danserne har ovenikøbet shoppet street fashion-tøj, selvom de kommer fra København, siger han med slet skjult forundring og et smil - han er selv opvokset i Sønderborg, men bor i dag i hovedstaden.

Han fremhæver Café Aas, kulturlivet og Musikteatrets "friske fyr, som tør tage chancer" i direktør Anders Jørgensen. Søndag og mandag er hviledage, inden det går løs igen i Holstebro, og Clemens havde faktisk planlagt at blive i Holstebro.

- Det var planen, men min kone kunne ikke få fri, så jeg tager hjem.

Anders "Anden" Matthesen overgiver her Terkel til Clemens og co.:

Clemens som Jason:

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Holstebro For abonnenter

Det er ikke EU’s opgave at lave kønskvoter og at opbygge en hær

Vinderup For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Annonce