Annonce
Indland

Jarl Friis om Stephensen: Vi var som en motorcykel med sidevogn

Ole Stephensen og Jarl Friis-Mikkelsen lavede gennem mange år tv sammen. (Arkivfoto).

Ole Stephensen døde onsdag aften. Sammen med Jarl Friis-Mikkelsen lavede han i 1982 "Øb og Bøv".

Det kom som et chok for Jarl Friis-Mikkelsen, at hans mangeårige tv-makker Ole Stephensen onsdag aften døde i en alder af 63 år.

- Det var meget svært at sætte ord på i går aftes, fordi der har været så mange ord mellem Ole og jeg.

- For det var det, vi levede af at sætte sammen. Det blev en meget chokerende og voldsom oplevelse, fordi det gik så hurtigt, siger Jarl Friis-Mikkelsen.

Han fik onsdag aften beskeden om Stephensens død og så ham efterfølgende på hospitalet.

Ole Stephensen blev landskendt, da han i 1982 gik på scenen som den ene halvdel af "Øb og Bøv" i DR's nytårsshow. Den anden halvdel af makkerparret var Jarl Friis-Mikkelsen.

De to lavede herefter i flere år tv sammen, og det blev også til tre spillefilm i "Walther og Carlo"-serien.

- Vi var ligesom en motorcykel med sidevogn. Og så var det lidt forskelligt, hvem der sad på motorcyklen, og hvem der sad i sidevognen, siger Jarl Friis-Mikkelsen og uddyber:

- Men vi kunne i hvert fald skrive sammen og have projekter sammen, hvor den ene kunne tage tråden op efter den anden.

- Det er jo en gudbenådet partner at have. Det er et meget lykkeligt ægteskab. Vi har altid været meget mere interesserede i processerne i stedet for resultaterne.

Ole Stephensen var i mange år vært på TV2, blandt andet på "Eleva2ren".

- Han var number one i landet, da han kørte "Eleva2ren", som var en ny form for journalistik, hvor man blandede emnerne ret kraftigt og kunne gå fra det meget tragiske til det højt komiske i løbet af nul sekunder.

- Det kræver jo, at man har en stor empati og stor evne til at sætte tingene sammen, og jeg synes, at han var en ener inden for det felt, siger Jarl Friis-Mikkelsen.

Og Stephensen var ligeledes en dygtig tv-vært hos "Go' Morgen Danmark", mener Friis-Mikkelsen.

- Han lagde hele grunden til stilen, hvor man behandlede tingene journalistisk, men også med et smil på læben. Han var ikke bange for at vise noget af sig selv i det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce