Annonce
Navne

Jan tiltrak masser af udlændinge: Han gjorde en stor indsats for dansk landbrug

Jan Tjørnelunde Pedersen, Risskov, direktør for Agromek gennem 20 år og sekretariatsleder for Foreningen af Danske Landbrugsmaskinfabrikanter, er død, 71 år gammel. Privatfoto
Jan Tjørnelunde Pedersen overtog ledelsen af Agromek i 1993 efter sin far, Poul Pedersen, der var udstillingschef for Agromek, siden udstillingen blev etableret i 1975.

Jan Tjørnelunde Pedersen, Risskov, direktør for Agromek gennem 20 år og sekretariatsleder for Foreningen af Danske Landbrugsmaskinfabrikanter, er død, 71 år gammel. Familien har skrevet nekrolog over afdøde.


Jan Tjørnelunde Pedersen, Risskov, er død få dage efter en kraftig hjerneblødning. Han blev 71 år.

Jan Tjørnelunde Pedersen var i 20 år direktør for landbrugsmaskinudstillingen Agromek i MCH Messecenter Herning.

Annonce

Det var dog ikke landbrugsmaskiner, som Jan Tjørnelunde Pedersen interesserede sig så meget for i sine unge år. Han var født og opvokset i Aarhus og fik HA-eksamen fra Handelshøjskolen i Aarhus i 1974 og begyndte derefter lægestudiet på Aarhus Universitet.

Efter flere år som sygehuslæge i Nykøbing Mors og Thisted kom han i 1987 ind i familiefirmaet PP Promotion, der fungerede som sekretariat for Agromek og dermed varetog planlægning og gennemførelse af Agromek. Han ledede samtidig sekretariatet for Foreningen af Danske Landbrugsmaskinfabrikanter fra kontoret på Højkolvej i Aarhus.

Jan Tjørnelunde Pedersen overtog ledelsen af Agromek i 1993 efter sin far, Poul Pedersen, der var udstillingschef for Agromek, siden udstillingen blev etableret i 1975.

Jan Tjørnelunde Pedersen varetog herefter arbejdet med at udbygge og fastholde Agromek som Nordeuropas største årlige landbrugsmaskinudstilling. Han gjorde en stor indsats for at udbygge Agromeks internationale image som udstillingen med de mange tekniske nyheder til landbruget, og han stod bag arbejdet med at tiltrække stadig flere udenlandske gæster.

Fra 1993 og til 2006 blev Agromek hvert år besøgt af flere end 10.000 udenlandske gæster fra op til 70 nationer. Det var langt flere, end nogen anden dansk udstilling har kunnet præstere.

Kolleger i Europa valgte Jan Tjørnelunde Pedersen som præsident for deres fælles organisation for europæiske landbrugsudstillinger, et job, som han varetog i en årrække.

For sin store indsats for dansk landbrug blev Jan Tjørnelunde Pedersen i 2012 hædret med Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs store sølvmedalje, der er en af de fornemste hædersbevisninger i dansk landbrug. Den uddeles til personer, der på innovativ måde har bidraget til dansk landbrugs fremme.

Jan Tjørnelunde Pedersen gik på pension i 2012. Dermed fik han mere tid til både børnebørn og en af sine store passioner, nemlig kogekunsten, som han udfoldede for familie og venner både i hjemmet på Byløkken i Risskov og i ferieboligen Sydfrankrig.

Jan Tjørnelunde Pedersen efterlader sig sin mor, hustru, bror, tre børn, svigerbørn samt fire børnebørn.

Annonce
Sport For abonnenter

Topscorer og matematikgeniet Mirsad havde regnet det hele ud: - Jeg havde læst lidt på vinden og skruede den op i hjørnet for at fjerne spindelvævet

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

forside For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland: Hus på Jegindø solgt for 210.000 kroner

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Annonce