Annonce
Portræt

Jan Nonboe fylder 50 år: - Jeg siger ikke, om man kan kalde ham Mr. Holstebro, men ...

Jan Nonboe fylder i dag torsdag 50 år. Af en ven og kollega beskrives han som en seriøs forretningsmand, der altid er positiv. Foto: Morten Stricker
Jan Nonboe er altid positiv, også når dåbsattesten i dag påstår, at han bliver 50 år, lyder det fra hans omgangskreds

Holstebro: Man kunne godt få tanken...

Jan Nonboe. Diskoteksejer. Spydspids for festivalen Vi Elsker 90'erne. Garant for fest og farver.

Man kunne godt få den tanke, at egen 50 års fødselsdag vil gøre ondt på Holstebro-drengen.

- Han har det fint med at fylde 50 år. Et eller andet sted er han kommet "på rette hylde" i forhold til diskotekslivet og den aldersgruppe, han beskæftiger sig med på Roxy Malt og så videre, siger vennen og malermester Ole Hansen fra Ulfborg.

De to kendte hinanden fra Vestjylland, men blev venner, da de mødtes i samme ferielejlighedskompleks i Tyrkiet.

- Jan er en meget åben og ligetil person, der siger sin mening og altid er parat til at hjælpe, hvis der er udfordringer eller problemer. Vi driver jo begge virksomheder, og selvom der er langt mellem et malerfirma og et diskotek, så arbejder vi stadig med de samme emner som personale og økonomi, siger Ole Hansen.

Annonce

Jan Nonboe

Har gået på Sct. Jørgen Skole og Holstebro Handelsskole.

Ville oprindeligt være revisor, men kom siden i lære som sælger hos Safari Caravan i Struer. Aftjente sin værnepligt ved livgarden i København. Fik som 21-årig job som lagerchef på Sjælland, men savnede efter nogle år Jylland og fandt et job i Herning som kørende sælger af frisørartikler.

Ejer af Roxy Malt i Holstebro. Desuden medejer af Buddy Holly i Struer. Var ligeledes ejer af Buddy Holly i Holstebro, indtil diskoteket blev oversvømmet over ødelagt - han fik ikke medhold i sin erstatningssag, men der føres en ankesag i det nye år.

Står desuden i spidsen hos festivalen Vi Elsker 90'erne i Holstebro.

Bor i Holstebro med sin kone og tre børn.

Mr. Holstebro

Søren Berthelsen, som Jan Nonboe arrangerer Vi Elsker 90'erne med, er tidligere formand for Rock i Holstebro, og han var med til at hive Nonboe ind i bestyrelsesarbejdet for 15 år siden. De havde mødt hinanden i fodboldklubben i Maabjerg IF.

- Dengang var han interesseret i at gøre noget godt for klubben, siger Søren Berthelsen.

Siden har lysten til at gøre noget grebet om sig.

- Jan er oprigtig. Han vil så gerne gøre noget godt for det område, han bor i, således at handlen eksempelvis bliver i Holstebro. Når vi har møder, også uden for Holstebro, så tænker han altid Holstebro, Holstebro, Holstebro. Han er god for byen, tilføjer Søren Berthelsen.

- Jeg siger ikke, om man kan kalde ham Mr. Holstebro, men han er en af dem, der gør allermest for lokalområdet. Han er uhyggelig seriøs med de ting, han går ind i. Han har faktisk et motto, jeg også har taget til mig: Gør nu tingene ordentligt første gang. Det kendetegner ham, siger Ole Hansen.

Altid positiv og dygtig til salg og marketing er nogle af de øvrige superlativer, der knyttes til fødselaren.

- Han er en mand, der kan se noget, som ingen andre kan. Han sætter balloner op, som vi andre bare kan prikke til og sætte i gang, siger Søren Berthelsen.

Altid klar

Jan Nonboe bor sammen med sin kone Louise, og parret har en dreng og to piger.

Han er godt gift, understreger vennen Ole Hansen. Jan Nonboe er desuden blevet bedre til at tage små ferier.

- Og så betyder børnene ufattelig meget for ham. Han har jo været træner i håndbold og fodbold for dem. Han er der 100 procent for dem. Han er bare et meget rummeligt menneske, siger Ole Hansen, der kun har oplevet vennen være sur, hvis der er problemer på arbejdspladsen.

I fritiden findes der tid til løb og sport.

- Jeg tror da, at hans ydre også betyder noget for ham, siger Søren Berthelsen.

Og så er det, at man får en tanke: Om energien i en alder af 50 år ikke daler...

- Nej, Jan Nonboe er altid klar til en fest, siger Ole Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce