Annonce
Lemvig

'Jamen, så skidt da', og så endte det med, at alle i byrådet stemte for budgettet - også Karl Balleby

Karl Balleby fik noget uventet slet ikke noget at høre for sit forslag om en besparelse på Lemvig Ungdomsgårds cross-afdeling, da byrådet vedtog budgettet. Og det endte til sidst med, at Karl Balleby også stemte for forligspartiernes forslag - efter hans eget var stemt ned.  Foto: Morten Stricker
Budgettet endte med at blive enstemmigt vedtaget, da de 20 medlemmer først havde stemt Dansk Folkeparti ned.

Lemvig: 20 byrådsmedlemmer havde rejst op for at stemme ja til budgettet. Der gik et par sekunder...

- Nå, så skidt da, lød det lavt fra Dansk Folkepartis Karl Balleby. Og så rejste han sig også op til stor munterhed for det øvrige byråd.

Dermed blev budgettet for 2022 for Lemvig Kommune vedtaget i enighed, selv om der kun var 20 ud af 21 med i budgetforliget.

Annonce

Med til historien hører, at Karl Balleby havde sit eget forslag med i protest mod, at de øvrige ville have en skattestigning. Efter budgetforhandlingerne sagde han nej, fordi forligspartierne ville have 0,5 procent i skattestigning. Karl Balleby ville kun have 0,3 procent. Nen det ændrede han så siden, da han selv kom et forslag. Nu var det slet ingen skattestigning - heller ikke da det kun blev tilladt at hæve skatten med 0,15 procent.

Karl Balleby havde i stedet par omdiskuterede besparelser på administrationen og på Lemvig Ungdomsgård samt på en sammenlægning af overbygningerne i Nørre Nissum og  Lemtorpskolen.

Specielt besparelsen på ungdomsgården har givet mange reaktioner, og det var vel forventet, at Karl Balleby ville stå for skud i byrådet for det forslag. Sådan gik det ikke. De øvrige partier kommenterede det ikke.

Skattestigning eller tilskud

I stedet kom det hele til at køre i et teknisk spørgsmål, om man kunne indregne en skattestigning eller et tilskud til en vanskelig stillet kommune i de såkaldte overslagsår - altså årene efter 2022, hvor Lemvig Kommune vil mangle mange penge.

Forligspartierne går ud fra en skattestigning. Karl Balleby ville, at man får gentaget tilskuddet på 12 millioner kroner til en vanskeligt stillet kommune hvert år.

Da Karl Ballebys forslag som ventet var faldet med kun hans egen stemme for, spurgte han borgmester Erik Flyvholm, om han stemte for en skattestigning fra 2023, hvis han stemte for forligspartiernes forslag.

Det gjorde han ikke, da man ikke kender de nøjagtige tal for de år.

- Men når I kan indstille en forventet skattestigning, hvorfor kan jeg så ikke indstille et forventet tilskud til en vanskeligt stillet kommune, var så det næste spørgsmål.

- Det kan du ikke, fordi man ikke ved, om der kommer sådan en pulje næste år. En skattestigning kan vi som byråd selv bestemme, lød svaret fra borgmesteren.

Så var det, afstemningen kom, og efter en kort tænkepause gik Karl Balleby så med i erkendelse af, at de elementer, der var i forligspartiernes forslag også indgik i hans eget. Og at han ikke var med til at stemme for en skattestigning i 2023


Til næste år skal vi have mere ind i form af skatteforhøjelse eller ekstra tilskud, og det har vi også synliggjort.

Erik Flyvholm (V), borgmester


Inden denne afslutning havde alle partier i budgetforliget noteret sig med tilfredshed, at man havde fået årets budget til at hænge nogenlunde sammen, selv om man kun fik godt fem millioner kroner ind i ekstraskat i 2022, hvor man havde forventet 18 millioner kroner. Der manglede 13 millioner kroner, men godt 11 millioner kroner tog man fra udviklingspuljer, mens de sidste 1,6 millioner kroner kommer fra kassen.

- Men det er kun i år, vi kan det. Til næste år skal vi have mere ind i form af skatteforhøjelse eller ekstra tilskud, og det har vi også synliggjort. Nu håber vi så, vi bliver hørt, enten i form af at få lov til at lade skatten stige, eller vi får et specielt tilskud. Forskellen er, at skattestigningen tæller hvert år, mens tilskuddene er et-årige, sagde borgmester Erik Flyvholm.
Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Holstebro

De vil i byrådet og skal forvalte et budget på to-tre milliarder - men at forvalte 2,3 meter fra fortovskant til plakatkant kniber gevaldigt...

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Tiltalt havde efterspurgt Rasmus Paludan: Da han dukkede op, kom hun ikke

Navne For abonnenter

Engelske Theresa har i 20 år taget hånd om balletbørn i Holstebro: - Jeg elsker at undervise dem, der gerne vil undervises

Sport

Corona-isolationen er slut: Dina Thorslund har igen fuld fart på

Livsstil

Mikkel og hans familie holder juleaften for ti børn og 25 voksne, der enten er ensomme eller har det svært økonomisk

Struer

Plan om renovering: Forening vil hive fiskerleje ud ad dødvande

Erhverv For abonnenter

Jeg står stadig op klokken fem og nyder morgenstilheden

Lemvig

42-årig får forlænget fængsling efter overfald på majsmark ved Nørre Nissum

Kultur

Arrangør bag Streetfood: - Det var ikke godt nok - vi må kigge indad

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur

Museumsleder stopper: Jesper håber på at hente de sidste millioner hjem til Struer, inden han starter i Randers på mandag

Vestjylland For abonnenter

Efter branden: Der hviler en særlig stilhed over feriebyen, som mistede sit vartegn

Holstebro

Vil give sosu-elever løn under praktik: Vi er nødt til at gøre det mere attraktivt

Annonce