Annonce
Lemvig

Jagten på den danske sømand

Undervandsarkæolog Maria Jacobsen deltager i udsendelsen, der er en special-udgave af tv-udsendelsen "Forsvundne arvinger".
Annonce

Lemvig/Charleston: Undervandsarkæologen Maria Jacobsen, der stammer fra Lemvig, dukker op på tv-skærmene igen lillejuleaften. Det sker, når DR-tv sender en special-udgave af "Forsvundne arvinger" med programvært Mette Frisk i hovedrollen.

Denne gang er hun ikke på jagt efter en ukendt arving til en større pengesum, men graver sig ned i historien om den amerikanske ubåd "Hunley", der i 1864 blev sænket i forbindelse med den amerikanske borgerkrig. Ubåden betegnes som verdens første, der fik held til at gennemføre et vellykket angreb på skibe, der blokerede indsejlingen til Charleston. Det lykkedes besætningen at anbringe en sprængladning på skibet SS Housatonic, der blev sprængt i luften og sank på få minutter.

Ubåden og dens besætning på otte mand kom dog aldrig tilbage til kysten, men forliste på vej tilbage. Det specielle ved historien er, at der faktisk var en dansker ombord i ubåden, som dermed indskrev sig i et lille stykke verdenshistorie.

Maria Jacobsen har ledet udgravningen af Hunley, siden den blev genfundet og hævet i 2001. I dag er der bygget et museum op omkring ubåden, og Maria Jacobsen arbejder fortsat med ubåden og de fund, der er gjort i fartøjet.

I tv-udsendelsen fortæller Maria Jacobsen om ubådens historie og om arbejdet med at identificere den dansker, der omkom med fartøjet. Mette Frisk går samtidigt i gang med at søge efter danskerens efterkommer.

Udsendelsen vises 23. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Hele trænerstaben var med til den første triumf for 12 år siden, nu jagter de den tredje: - Det står som et af de største øjeblikke i min karriere

Annonce