Annonce
Debat

Ja, det er klogt at hente børnene hjem fra Syrien

"Det taktiske politiske spil bag" skriver Bjørn Holmskjold. Her et billede fra åbent samråd om hjemtagelse af de danske børn fanget i teltlejrene i Syrien, på Christiansborg, torsdag den 4. marts 2021. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læserbrev: For det første skal man ikke være det mindste i tvivl om, at Islamisk Stat meget gerne bruger børn som selvmordsbomber, og brugte dem meget hyppigt under krigen. For børn er jo tillidsvækkende i al deres uskyldighed. Også iført bælte med sprængstoffer.


Ved ikke at tage børnene hjem nu, betyder ikke, at de ikke om nogle år kommer iført bombebælte og med et dybt manipuleret had til Danmark.


For det andet da krigen lakkede mod enden tog vi mod de hjemvendte danske IS-kriger, der fik deres domme, som for nogen er afsluttet, og for andre ikke endnu. Så hvorfor skulle kvinderne være en større risiko, end de hjemvendte mænd, der rent faktisk var aktive i krigen?

Så ved ikke at tage børnene hjem nu, betyder ikke, at de ikke om nogle år kommer iført bombebælte og med et dybt manipuleret had til Danmark.

Det er taktiske politiske spil, der ligger bag drøftelserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce