Annonce
Holstebro

Ja, den er god nok: Der er lavet en scene midt i gågaden

Når amfi-scenen er på plads, og det bliver klart for borgerne, hvad den kan bruges til, vil der blive lavet en aktivitetskalender. - Det er tanken, at der stort set dagligt skal udspringe aktiviteter omkring amfi-scenen, siger Bjarne Jeppesen. Foto: Morten Stricker
Mulighedernes Plads skal næsten hver dag året rundt emmer af aktivitet - fra dagplejere til Ældre Sagen. Målet er at skabe liv i en bymidte, der er ramt af tomme butikker.

Holstebro: Torsdag eftermiddag skuttede de forbipasserende sig for den vedvarende regn, mens de hastede gennem gågaden.

Havde de kigget under halvtaget hos den nu lukkede Knock-Outlet-butik, havde de set to smilende mænd, der så gerne ville have, at de ikke haster, men handler i gågaden.

De tror, de har fundet en del af løsningen på det problem. Det var derfor Bjarne Jeppesen, der er medindehaver af tøjforretningen MR i Nørreport Centret, og Jesper Larsen, direktør for Holstebro Udvikling og formand for City Vækst, smilede sådan fra deres tørvejrsplads tæt ved Grædemuren.

- Det har været fantastisk at opleve, at til trods for corona'en, der har gjort, at vi ikke har kunnet mødes fysisk, så har der været en vilje og lyst til at skabe alligevel, siger Jesper Larsen.

"Mulighedernes Plads" hedder det nye aktivitetsområde, hvis elementer fredag blev læsset af og forud for indvielsen den 11. juni bliver et overdækket nyt byrum.

Åbningen

Torsdag 11. juni indvies Mulighedernes Plads - en amfi-scene ved Grædemuren i Nørregade. Her er programmet:

12.00: Borgmester H.C. Østerby (S) holder åbningstalen.

12.05: Direktør i Holstebro Udvikling, Jesper Larsen, fortæller om sammenhængen mellem byliv og Byens Plan, udvikling af midtbyen.

12.10: Marimbaorkester fra Holstebro Musikskole spiller.

12.20: Dans på pladsen med seniordanserne.

12.30: Ikaros (der er en del af Nordisk Teaterlaboratorium) viser forestilling - fra 11.30 er der parade gennem gågaden fra Storebro op til Mulighedernes Plads med musik og sang med otte enhjørninger i hvide habitter.

13.00-15.00: Hvem indtager scenen og Mulighedernes Plads?

Annonce

Alle vil vinde

Området bliver fem gange otte meter lige midt på gågaden, og selvom det kan flyttes, så er planen, at pladsen bliver en permanent del af gågaden med aktiviteter de fleste dage.

- Håbet er, at den kan give noget liv og puls her i midtbyen. Dette er første step i det, der skulle blive til mange andre nedslagspunkter i byen; ved det gamle rådhus, åen og så videre, siger Bjarne Jeppesen.

Arbejdsgruppen, der tæller erhvervsdrivende og City Vækst, er kun blevet endnu mere opløftet af tilbagemeldingerne fra såvel foreningen som ejendomsejere.

- Jeg vil gerne rose ejendomsbesidderne, for jeg ved godt, at de heller ikke har det let i denne tid, men der har været opbakning hele vejen rundt, også selvom det krævede, at de bidrog økonomisk. Det er et glimrende eksempel på, at visioner kan blive til virkelighed, når forskellige interessenter sætter sig sammen og har modet, målet og samarbejdet, siger Bjarne Jeppesen.

Pladsen, der har et sandområde i midten og ellers er omgivet af siddepladser, vil have udeservering på begge sider. Herfra skal man se morgensang, rollespil, dans, musik, opvisninger, præsentationer, eller hvad folk ellers skulle finde på.

Indtil videre har man været imponeret over tilmeldingerne fra foreninger, og programmet er allerede godt booket op.

- Er det for eksempel Ældre Sagen, der er her, så kunne de holde en præsentation af, hvad de laver. Men det kunne også bare være, at de ville spille pétanque i sandet i stedet, siger Bjarne Jeppesen og tilføjer:

- Det er non-profit, så alle kan byde ind og vise sig frem. Det er ren win-win.

Bjarne Jeppesen (til højre), der er medindehaver af tøjforretningen MR i Nørreport Centret, og Jesper Larsen, direktør for Holstebro Udvikling og formand for City Vækst, står her, hvor Mulighedernes Plads snart sættes op midt i gågaden. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce