Annonce
Holstebro

Jørgen Søvndal vinder erhvervspris

Jørgen Søvndal fra Sicatech i Linde har vundet Nordvestjysk Lederforums Erhvervspris. Foto: Morten Stricker.

Den karismatiske direktør fra Linde, iført shorts, klipklapper og bandana-hue, har fået Erhvervsprisen 2017 fra Nordvestjysk Lederforum.

Linde: - Nå, vil du ikke hellere komme, når vi har fået prisen?

Det var reaktionen, da avisen i forrige uge ringede til Jørgen Søvndal for at aftale et besøg i forbindelse med, at han og hans firma Sicatech var indstillet til Nordvestjysk Lederforums Erhvervspris.

Det er kendetegnende for Jørgen Søvndal - når han deltager i noget, så vil han vinde.

Og nu kan han så strække armene i vejret og juble over, at han er indehaver af Erhvervsprisen 2017 fra Nordvestjysk Lederforum.

Prisen - 10.000 kroner og en vandrepokal - blev overrakt fredag aften, da lederforum holdt den årlige nytårskur på Nørre Vosborg.

Det er medlemmerne af Nordvestjysk Lederforum, der stemt om hvem der skulle have prisen blandt tre nominerede.

Stemmerne blev talt op fredag eftermiddag, og her havde de fleste lagt deres lod i Jørgen Søvndals kurv.

Jørgen Søvndal og hans hustru Bente Søvndahl får prisen for virksomheden SicaTech, der fremstiller maskiner og udstyr til tryk af eksempelvis firmalogoer på alle mulige overflader som metal, plast og glas. Udover SicaTech har parret også virksomheden DecoTech i Hjerm, en actionpark til teambuilding og med ATV-kørsel, ejer butiksejendomme i Linde, og Jørgen Søvndal står også i spidsen for den lokale badmintonklub, der skal spille om oprykning til den bedste liga.

De to øvrige nominerede til prisen var Jeka Fish i Lemvig og Eiler Thomsen fra Holstebro.

Annonce

Indstillingen

Bestyrelsen i Nordvestjysk Lederforum gav følgende begrundelse, da SicaTech blev indstillet til Erhvervsprisen 2017."SicaTech er nomineret til Erhvervsprisen 2017 på grund af sin unikke evne til at begå sig i en niche branche og til stadighed bevare en flot overskudsgrad. Ydermere nomineres SicaTech også for dennes og indehaver Jørgen Søvndals evne til at omsætte et meget brugt begreb som CSR til noget meget jordnært. "Der skal være lys i vinduerne" som Jørgen ynder at sige. Med dette mantra tager SicaTech og Jørgen et ansvar i lokalsamfundet omkring Linde som er sjældent set. SicaTech og Jørgen er også omdrejningspunkt for Langhøj Badmintonklub som pt. rangerer i 1. division, også her er CSR blevet omsat til noget meget jordnært og tilgængeligt, og IKKE bare noget man skriver på sin hjemmeside."

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce