Annonce
Lemvig

Jørgen Nørby stopper i politik efter 32 år

 Jørgen Nørby genosptiller ikke til november. Arkivfoto
Jørgen Nørby genopstiller ikke til regionsrådsvalget til november, og dermed sætter han punktum for en lang og imponerende politisk karriere

Nørre Nissum: Det er en politisk mastodont på Lemvigegnen, der ved årsskiftet stopper sin politiske karriere. Jørgen Nørby (V) har netop meddelt, at han ikke genopstiller ved det kommende valg til regionsrådet.

Det er 32 år siden, Jørgen Nørby stillede op til kommunalvalget første gang, hvor han lagde ud med at blive formand for teknisk udvalg. Siden gik han helt til tops som borgmester. Den post mistede han ved kommunesammenlægningen til Erik Flyvholm. Han fortsatte i byrådet, hvor han så igen blev udvalgsformand.


Jeg er bestemt hverken kørt træt i politik eller af at være med.

Jørgen Nørby (V), regionsrådsmedlem


Sideløbende stillede han så op til det første valg til Region Midtjylland. Her blev han valgt, og det er han så blevet ved alle valg siden. Lige nu er han formand for Udvalget for Regional Udvikling.

Annonce

Hvorfor nu

- Man kan spørge sig selv om, hvorfor jeg stopper nu, hvor vi har regionalt gang i rigtig mange spændende ting i Lemvig: Elbusser og nye eltog til Lemvigbanen, Klimatorium og Lemvig Gymnasium som Danmarks første gymnasium med klimalinje, sundhedshus, Geopark og ikke mindst en kommende oprydning af generationsforureningen ved Høfde 42 og den Gamle fabriksgrund. Alt sammen positivt og tiltag, man kun kan ønske sig  og have lyst til at være med i. Men det er også et udtryk for, at i politik bliver man “aldrig færdig”,  og det er sikkert også sundt med “nye øjne” til at se nye udfordringer og muligheder, siger Jørgen Nørby i forbindelse med sin beslutning.

- Jeg er bestemt hverken kørt træt i politik eller af at være med. Men  det er seks år siden, jeg gik på pension fra arbejdsmarkedet. Min familie og kilometertælleren i min bil mener ikke helt, at jeg er gået på “rigtig pension”. De fleste dage har da også fortsat en spændende og tæt besat kalender, men nu er beslutningen så “lidt mere pension”.

Jørgen Nørby håber ikke, han bliver dead man walking i de sidste måneder, hvor han fortsat vil engagere sig i arbejdet i regionen.

- Helt på pension går jeg nu nok ikke, for heldigvis er der mange opgaver i foreningsregi som skriger på frivillig arbejdskraft, blandt andet nye vandhul i Aa-Mølle. Og jeg tror, Viggo vil være glad for lidt mere hjælp fra farfar til at passe fårefarmen på Sønder Skafsgaard, siger Jørgen Nørby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce