Annonce
Vestjylland

Jægerformand afviser forskere: Det er ikke jægere, der skyder ulve

- Jeg bliver ærlig talt lidt krænket, hvis man kan bruge det ord, over, at man konkluderer, at det er jægere, der skulle have skudt ulvene. I min verden er man ikke jæger, hvis man gør noget sådan, siger Norbert Ravnsbæk. Arkivfoto: Morten Stricker


Holstebro: Norbert Ravnsbæk vil ikke afvise, at en del af de forsvundne ulve kan være blevet skudt:

- Jeg er ikke i en position, hvor jeg kan betvivle forskernes faglighed, siger Norbert Ravnsbæk, der sidder i hovedbestyrelsen for Danmarks Jægerforbund som repræsentant for de midt- og vestjyske jægere.

- Men jeg bliver ærlig talt lidt krænket, hvis man kan bruge det ord, over, at man konkluderer, at det er jægere, der skulle have skudt ulvene. I min verden er man ikke jæger, hvis man gør noget sådan, siger Ravnsbæk.

Annonce

Ifølge Norbert Ravnsbæk så opfører jægere sig ordentligt:

- Hvis der er nogen, der har skudt en ulv, så er det ikke nogen, jeg vil have noget med at gøre.

Men det er altså ikke urealistisk, at de er blevet skudt?

- Som sagt, så har jeg intet belæg for eller grund til at betvivle forskernes arbejde. Men konklusionen om at det er jægere, som skyder ulvene, kan jeg ikke skrive under på. Her har man bare udpeget en stor gruppe mennesker som skyldige. Det, synes jeg, er en meget hurtig konklusion, som sætter rigtig mange mennesker i et dårligt lys, siger Norbert Ravnsbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce